torsdag 12 juli 2007

Var är alliansen - det är frågan?

DNs ledare idag undrar var alliansen tagit vägen, det gör jag med. Programmet under Almedalsveckan är gediget, men moderaterna ligger lågt. Visserligen var detta från början ett socialdemokratiskt initiativ men under åren har det blivit en begivenhet för alla med politiskt intresse. Fredrik Reinfeldt skaffar egen platå i Vaxholm, liksom de andra moderata partiledarna gjort på andra ställen. När Gösta Bohman lade till med sin båt i Grisslehamn satt min lilla son på sin farfars axlar och hejade på så liten han var mitt i folkfesten. Det ena utesluter dock inte det andra. Skillnaden mot då är att nu är moderaterna i regeringsställning. Moderaternas partiledare är statsminister. Då måste man visa sig på tillställningar där hela den politiska intressesfären finns. Oavsett om man vill eller inte.

Moderaterna klarar sig inte utan de andra, så är det bara. Jag är besviken på engagemanget hos det parti jag arbetar hårt för. Vill man vara med i leken nästa val så gäller det att visa en viss ödmjukhet inför omgivningen. Jag vet inte vem som bestämmer om hur alliansen ska samarbeta men det är också synd att inte Maud Olofsson är på plats. Spricker alliansen så kommer också det borgerliga övertaget att spricka och så blir allt som förr. Vissa kanske gillar det, jag gör det inte.

Eller är det så att man ser Almedalen som en tillställning som är på väg att somna in? Tala då om det så att omgivningen slipper betrakta icke-närvaron i Almedalen som nonchalans.

Fredrik Reinfeldt kommer du idag? Som en överraskning... Många skulle gilla det.

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Förr om åren när det talades om Almedalen, så var det få som förstod varför arrangemanget fanns. En sommarvecka på Gotland vill väl alla ha... men full med politiker, journalister, pr-byråer och allmänt vilsekomna partifunktionärer?

Nej, att Alliansen inte visar upp sig ihop i Almedalen säger varken det ena eller det andra. Almedalen är bara en mediacirkus, skapad för att sommarvikarierande ledarskribenter ska kunna häva ur sig lustigheter.

Mary X Jensen sa...

Det där var en intressant kommentar. Det betyder alltså att Almedalen inte skulle ha någon betydelse?

Men mediacirkusar är väl trots allt ganska viktiga - att synas där andra är? Eller?