måndag 29 december 2008

Alltid kul med nya ord - Bloggbävning

Varje år tillkommer det nya ord. Ett av de nya 2008 är ordet bloggbävning. Det var Blogge Bloggelito som myntade det. Jag vill bara påminna om den saken.

"Give cred where cred is due" så att säga.

Svenskan och Aftonbladet skriver båda om de nya orden... Även Sundsvalls tidning skriver och Kulturbloggen grattar Blogge.

Vi var många som deltog i själva bloggbävningen - men myntandet stod Blogge för. Han är ingen slätstruken bloggare precis. Uppkäftig, ofta på gränsen, en meterlängreseende person, smart och för många irriterande. Det händer att man tappar andan när man läser Blogges inlägg för han använder både text och bild på det mest dramatiska sätt, men tänker man till finns det alltid en viktig knorr där. Ugglorna är inte alltid vad de ser ut att vara. Men rejält provocerande är det alltid. Distans och perspektiv gäller, annars blir man helt knockad. Man kan ta avstånd, känna avsky, acceptera eller vad. Men mest ska man nog försöka förstå hur han vill retas.

En intervju med Blogge gjordes för Bloggtidningens räkning (av mig faktiskt, en klassisk rockstjärneintervju sa Deepeditionbloggen. Just det...)

(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Bloggbävning...det var ett intressant och bra sammansatt ord! Jag gillar det!
Det visar ju att bloggarna har makt att "röra om i grytan" så att säga, att det händer något och att det märks, och det är bra.
Såklart att jag lämnar namn;)