söndag 5 april 2009

Ska Wanja och LO böja sig för Sahlin...

Uppenbarligen är det kris i rörelsen på grund av de dåliga opinionssiffrorna. Mona Sahlin behöver tydligen skylla på andra och vill inte se sin egen roll i det hela. Tacksamt är då att skyffla över allt på andra.

Ska Wanja avgå nu undrar alla. Vissa anser att hon måste det. Mona Sahlin har försökt vingklippa henne genom att anse att hon ska ägna sig åt LO istället för AMF:s styrelse. Men, en viktig fråga är - Har Mona Sahlin överhuvudtaget med den saken att göra? Hur LO sköter sitt interna arbete? Är det inte socialdemokraterna som ska vara tacksamma för att de får medel från LO och inte tvärtom? LO som ska vara tacksamma för att de får vara med och samla pengar till socialdemokraterna? Sanna Rayman är inne på samma tankar...

Idag hade LO:s förbundsstyrelse telefonmöte, det blev kort och återupptas imorgon. Hoppas att de poppar upp sig lite mot (s). Visserligen har AMF-historien haft rubrikföreträde den sista veckan, men att den skulle ha med socialdemokraternas politik att göra är att förenkla. AMF-händelsen är också en sådan typisk fråga som blåser över. Populismen är inställd menar Peter J Olsson.

Det kanske är Wanja som går segrande ur den här striden? Det återstår att se. Varför ska LO böja sig för Mona Sahlin?

Uppdatering: Enligt pressmeddelande lämnar nu Wanja AMFs styrelse. Som om det egentligen skulle göra någon skillnad. Det blir bara värre tror Lena Melin.Jag skrev tidigare idag om syndabockar.

(intressant)

, , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Lars-Erick Forsgren sa...

Aporopå Mona och LO.
När började politiker fråga sig om de har att göra med en fråga?
De äger ju oss andra.