lördag 14 november 2009

Att både äta kakan och ha den kvar brukar inte fungera...

Thomas Bodström tänker tydligen göra slag i saken och förverkliga en dröm. Han tar familjen och flyttar till USA. Skulle absolut ha gjort detsamma om jag varit i hans situation och haft möjligheterna. Men inte om det varit för att jag aspirerade på en ministerpost samtidigt. Eller blivit lovad en, eller varit den som partiet ville ha som vallokomotiv. Tydligen bekymrar inte det Mona Sahlin som ger sitt fulla stöd och säger att Thomas Bodström har en roll nära henne. En minister på distans. Ja kanske, internet ger oanade möjligheter och Margot Wallström gick väl en gång i bräschen för detta när hon körde sitt ministerjobb på distans. Men det var ändå inom landet.

Hallå kan man ändå tycka - det där med ansvar! Vad händer med det? Jag vill ha dedikerade politiker som ger hjärnet för politiken. Annars finns det andra som vill. Detta är en sida av politiken som jag har väldigt svårt för. Att vissa personer kan få göra som de vill och andra som har kompetens och gediget intresse och vilja att delta i politiken får stå tillbaka. Det är djupt orättvist, inte minst för väljarnas skull. Ibland måste man välja. Man kan inte både äta kakan och ha den kvar samtidigt. Kandiderar man så kandiderar man fullt ut. Politikens Silly Season är igång skriver Kent.

Visst kan man fundera över tingens ordning likt statsministern gör och visst kan man raljera som Gudmundson gör i SvD. Rolig rubrik. Den första som lämnar landet om (s) vinner valet är Thomas Bodström. Men allvarligt sett så handlar det väl om lite dåligt omdöme och kanske lite för stor tilltro till sin egen förmåga. Eller så handlar det om en viss rädsla att gapa efter för mycket och mista stycket. Man vet ju aldrig. Människor är inte alltigenom rationella.

Dra iväg du Boström - det blir säkert toppen i USA och behöver du flytta hem igen så ordnar det sig säkert då. Men avsäg dig det politiska engagemanget bums. Det är snyggast. Man kan alltid komma tillbaka. Se på andra. Men i det politiska sammelsuriet kring valet är det nog bäst att vara närvarande på plats. Tror jag.

Bloggar: Kors i alla tak - Jinge ger statsministern rätt! (har du slagit dig?) medan Peter L Andersson tycker att Reinfeldt är barnslig. Jaja - vi som är åsiktsmaskiner kommer att få mycket att göra framöver. Den saken är klar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Zac sa...

Whohooo! Ju längre bort Bodström försvinner desto bättre för oss alla!

Att den karl kanske hamnar i maktposition igen lär få filmen 2012 att likna kattskit...

Beatrice Ask har för all del fört hans arv vidare på ett förtjänstfullt sätt, men låt oss hoppas att Bodströmsamhällets eftermäle enbart blir att skrämma barn och ungdomar med i framtiden...


//Zac

Mary X Jensen sa...

Jag gillar nu Beatrice Ask. Även om vi inte delar åsikt i allt.

Jinge sa...

"Kors i alla tak - Jinge ger statsministern rätt! (har du slagit dig?)"

Nej då, det händer att karlen säger nåt vettigt oxo även om det är sällsynt.

Fast egentligen håller jag med Zac, men det skulle isf vara permanent USA-flytt..