fredag 27 november 2009

Moderaterna största parti i Stockholm då vill Mona jobba med C och FP

Nu blir det till och öka socialdemokraterna! För nu ligger ni risigt till. I Stockholm i alla fall om man ska ta fäste på senaste SKOP-mätningen. Det gör man självklart när det är till ens egen fördel. Det blir ett sätt att kämpa lite mer...

Att miljöpartiet ökar i Stockholm känns inte så oväntat. Många unga människor tar miljöfrågorna på stort allvar. Även om man absolut inte kan tro det när man passerar återvinningsstationerna inne i staden. Det ser ut som de soptunnor man ofta såg när jag var barn. Där halvmeterstora råttor sprang omkring. Begriper mig inte på hur folk beter sig i vardagsmiljön. Man kan snacka om utsläppsskatter och allt möjligt men förmodligen skulle en hel del i närmiljön också ha betydelse det också. Men som alltid det är lättare att se grandet i sin grannes öga än bjälken i sitt eget.

Moderaterna tar stora steg framåt vad det verkar och Sahlin et al funderar till över sin situation. Det måste man göra så klart när det tunnar ut i leden. Nu ser det ut som sista desperationen blir att slå split i alliansen och uttala sig att hon vill samarbeta med centern och folkpartiet. Det skulle bli politiskt kaos med en minoritetsregering säger hon till DN. Varför utgår alla ifrån det undrar jag? Det kan mycket väl bli en borgerlig majoritetsregering. Fredrik Reinfeldt står väldigt stark på förtroendeskalan som statsminister och ledare av landet idag. Det visar alla undersökningar. S det är dags att bygga en borgerlig valallians på allvar nu så att alla vet var man står.

Säkerligen vill hon också byta ut centerns partiledare för hur ska det annars gå? Att sympatin för Maud Olofsson inte är så stor framkommer allt som oftast. Att Mona Sahlin säger att hon inte vill ha med moderaterna i en regering var väl väntat. Hon känner sig inte på något sätt bekväm med Fredrik Reinfeldt det syns alltid tydligt, det handlar inte bara om politik där utan att de är helt olika väsen. De kommer som från olika planeter. Hur hon ska få ihop skattehöjningar och Lars Ohly med de borgerliga kan man undra. Det måste kännas som en kalldusch för Mona Sahlin det här säger Kent Persson.

Så här lät det vid tidigare diskussion dem emellan. Skulle de kunna vara sams? Tror inte det, men man vet aldrig med politiker å andra sidan. Svåra att förstå sig på mellan varven.


Bloggar: 100 steg till, HAX tycker synd om socialdemokraterna. Peter Andersson försöker se positiva glimtar (det är rätt Peter, annars står man inte ut), Edvin Alam, Michaelas, Tokmoderaten ger sin personliga oefterhärmliga syn på saken. Johan Westerholm talar om rysarval och ansvar. Man kan inte annat än hålla med även om just vi två har olika syn på vem som ska styra landet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,


Expressen Aftonbladet DN

Inga kommentarer: