söndag 14 februari 2010

Vilka dumskallar... om det är sant...

Uppdatering: Om Expressen hängt ut fel personer med bild så vet man att man aldrig mer kan lita på vad som står i den tidningen.

Det är med stor bestörtning jag läser tidningen idag och tänker att nu får de ge sig om det här är sant. Vilka dumskallar. Fixa röster genom valkartell! Hur kan det bara vara möjligt? Jag fattar inte hur människor bara kan få för sig att göra så dumma saker. Man blir matt. Fullständigt utmattad. Ni är verkligen tillräckligt gamla för att använda era hjärnor killar och tjejer.

Mannen som igår åkte dit för att han betalat en hundring i medlemsavgift för andra må vara lite aningslöst och smådumt. Kanske gjorde han det utan att tänka på konsekvenserna, det låter så när han talar, men han fick ta ansvaret genom att lämna politiken. Å andra sidan har han kanske koppling till det övriga gänget. Förmodligen bör fler få ta konsekvenser av sitt minst sagt korkade beteende. Om det nu är sant det de gjort.

Förvisso har jag betalat in medlemsavgifter för mig själv, min man och min son genom mitt privatgiro, men det var för att det ingick i månadens räkningar. Det bör väl vara OK?

Den här händelsen gjorde mig riktigt arg till och med rosenrasande - och jag hoppas verkligen att de flesta förstår att detta inte är någon allmän inställning som gäller alla moderater. Långt ifrån. Misstag kan man göra och slarva, man är inte mer än människa, men medvetet fuska, nej jag vill inte tro det bara.

Vi som står på gator och torg och kämpar i ur och skur för moderaternas skull gillar inte detta, inte alls - skriv upp det!

Moderaterna får kritik för att inget gjort hittills, kan inte tycka att det är så konstigt ty det går inte att anklaga människor hur som helst utan att man har bevis. Det förstår nog alla. Vi vet inte vad som är vad ännu.

Expressen har artikeln - Skäms på er gubbar och gummor, skäms rejält... DN har skrivit mer om kopplingarna mellan människor. Det gäller att inte vara för "smart" för det brukar straffa sig. Hellre stå rakryggad när det blåser är min melodi. Om ni inte har gjort detta ber jag om ursäkt, för mitt utbrott men om det är så att ni har varit inblandade i dessa dumheter så blir jag ytterligt besviken och går ut och sparkar på komposten.

Peter är som (s)-bloggare lite kritisk, det är jag med nu eller rättare sagt arg som ett bi. Jag kan inte nog ta avstånd från detta beteende om det är sant. Vi lär inom kort få se vart det barkar.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,  Schlingmann tar avstånd, tacka för det.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Det som jag ser som mest allvarligt är om det stämmer att man hade indicier för att något var fel redan 2006 men valde att inte undersöka det hela för att man ville slippa en skandal. Det är ur mitt perspektiv mycket värre än att man haft några i partiet som fuskar. För tyvärr så händer det ju att folk bryter mot reglerna och gör saker som är fel. Men väljer man som parti att blunda för oegentligheterna då blir man ju på sitt sätt medskyldig.

Hemlige sa...

Trots att det är mycket allvarliga anklagelser, så får nog polisen skynda på med sin utredning, och bestämma vilka som skall åtalas. Annars hinner ju inte Moderaterna ordna nytt val och göra nya listor inför valet.

Leif Ekstedt sa...

Det förekommer"borsta mig på ryggen" inom alla samhällsklasser och förmodligen är partipolitiken lika vanlig där som i övriga samhällslivet.
Men man måste vara uppmärksam på "klättermusen" som jobbar för egen räkning utan tanke på partiet.
Men jag tror att det är ganska sällsynta utom i nomineringar till
kyrkovalen.

Den nakna framsidan sa...

Mary, du liksom jag blir lika upprörda även om vi har olika utgångspunkt.
Jag har tidigare sagt att alla är inte lika goda kålsupare. Det finns seriösa, ärliga okorrumperade politiker överallt men som får och kommer att få ta stryk när sådant här händer.
TYvärr kommer den här historien att eskalera. Inte plats att gå in på detaljer här på din blogg. Men det finns en historia som tystades ner inför valet 2006.
Expressen gräver och är på väg att hitta den.
Men summa summarum, det är en örfil till alla som jobbar politiskt med ärligheten och övertygelsen som patos.

Hans J sa...

Kanske ser vi nu orsaken till att du förlorade i provvalet?

Du är helt enkelt - för ärlig ?

Jinge sa...

Att betala för familjen är inte fusk, men det verkar som om vissa satt detta i system, stämmer så ser det riktigt illa ut för moderaterna.

FUSK trodde vi inte förekom i Sverige.

Mary X Jensen sa...

Det ser illa ut för vissa personer Jinge. Man kan inte dra alla moderater över en kam nu, det är oförskämt mot oss alla andra som är ärliga.

Scary Devil Monastery sa...

@Mary

Alla grupper...polisen, partier, samfund med mera...innehåller enstaka rötägg.

Dock tycker jag det verkar som om mycket av moderaternas övre skikt verkar genomsyrat av röta och rent förakt mot både de demokratiska principerna, grundlagen, och folket.

Du säger att inte alla moderater kan dras över en kam. Det stämmer nog. Men hur mycket mer röta i virket tål M egentligen?

Pär Henriksson sa...

Nu ska man hålla reda på några saker: Stockholm har valt att ajournera nomineringsstämman just för att kunna göra en utredning och se om det finns fler regelbrott. Där är nu Ernst & Young anlitade just för att allt ska gå rätt till. Det hittills kända regelbrottet med en person som betalat andras medlemsavgifter har redan fått konsekvensen att den personen inte längre står på listan. I övrigt förekommer nu i media en omfattande spekulation kring olika namn.

Det är viktigt att komma ihåg att detta än så länge är spekulationer med i huvudsak okända uppgiftslämnare. I nominerings- och provvalstider förekommer tyvärr i moderaterna såväl som i andra partier ryktesspridning och spekulationer kring varför vissa går bättre i t ex provval än andra. Rykten innebär i sig inte att någon brutit mot några regler och det är viktigt att komma ihåg detta. Att värva medlemmar är något som uppmuntras och det är helt ok att värva medlemmar även inför ett provval eller för att bygga upp den egna personvalskampanjen t ex.

Pär Henriksson, kommunikationschef moderaterna

Henrik A sa...

Fast ska man hårddra det hela så är det väl även inte tillåtet att betala avgiften till sin man eller barn. Varje medlem skall ju betala sin egen avgift, vart går gränsen?
Familj, föräldrar, svärföräldrar, goda vänner??

Mary X Jensen sa...

Henrik A - det var just därför jag drog upp saken.

Klart att det måste vara möjligt att använda familjens hushållskonto att betala in avgiften för familjens medlemmar vid samma tillfälle som man betalar övriga räkningar. I synnerhet i en familj där man har gemensamt ekonomiskt ansvar. Det blir fånigt att hårdra det ut i den linjen. Skillnad kanske om man betalar för hela släkten...

Thomas Tvivlaren sa...

Manuell trackback:

1000+ ord - DN & DNT