tisdag 17 januari 2012

Det är politiken det är synd om...

Vem är det mest synd om - Juholt eller socialdemokraterna undrar Lena Melin

Ingendera - det är politiken det är synd om. Det demokratiska systemet. Politiker tävlar om vem som kan vara mest korkade- skyller ifrån sig. Hur svårt kan det vara att säga att man hade fel, att man misstagit sig. Att man gjort fel, att man inte hade hela bilden klar för sig. Alla förstår det. Och godtar det också. Det är OK att göra fel. Om man tillstår det.

Personer som är partiledare ska ha en skader av kompetent folk omkring sig som kan förhindra alltför stora dumheter. Det finns säkert såna i omgivningen även hos socialdemokraterna, men en förutsättning är att man lyssnar på dem. Det finns tyvärr ledare som inte gör det. De vill ha JA-sägarna där som springer runt och städar upp, men de vill bestämma allt själva. De är farliga de där personerna för de kan göra precis hur som helst och uppenbarligen säga vad som helst också. Den som säger emot byts ut mot någon annan mer medgörlig. Nu föreslås Ahlin få mer makt som gruppledare i riksdagen. Mannen som har rykte om sig att vara en sextrakasserare. Det valet gillar inte kvinnorna i (S) - vilket man kan förstå.

Att Juholt på en dag lyckades med ett helt batteri av kalkonuttalanden säger bara en sak. Han lyssnar inte inåt. Han bara kör...

Tålamodet bland socialdemokraterna börjar nog ta slut. Einerstam ger starkt uttryck för detta i sin blogg och. Peter Högberg tyar inte mer nu. Jag säger bara - det här ljugandet hit och dit, friserandet av sanningen som pågår inom politiken fyller mig med vrede. Det blir som att stå och stampa i kvicksand när man vill komma vidare och arbeta för politiken. 

Demokratin tar stryk  av dessa brovinker från olika håll. Det är inte seriöst överhuvudtaget detta.  Är det verkligen bara under valrörelsen som väljarna har betydelse för politiker? All tid däremellan göre sig dessa inte besvär. Det kanske är dags att ändra på det nu och ställa större krav å våra politiker innan det väl är valda, för sen är det svårt att bli av dem. Tyvärr...

DISvDSvD2DNDN2DN3DN4Nyheter24BarometernAbAb2Ab3ExpExp2Exp3Exp4Exp5SVT,SVT2SR

Andra som bloggar: