måndag 16 januari 2012

Trist att behöva vara allas driftkucku...

Juholt har varit på semester och det har varit lugnt och tyst i den politiska sfären. Men så dyker han upp igen som en ny bättre människa enligt egen utsago och pang slår han till igen och påstår att regeringen gjort upp med SD i vissa frågor. Men vafalls SD fanns inte ens i riksdagen då slår Försvarsminister Tolgfors tillbaka med på sin blogg.

Man håller andan för nästa tilltag. Det är något som inte står rätt till med politiken. Den saken är klar. Dessutom bekymmersamt att Juholt verkar betrakta alla i omgivningen som fullkomlig korkade. Så är det inte och det har väl trots allt börjat visa sig i opinionssiffrorna som bara pekar neråt.

Det är så pinsamt att en partiledare för ett så pass stort parti som socialdemokraterna fortfarande är försätter sig själv i denna sits som ständig driftkucku. Han gör det själv.

Den som snor in sig i fabler vet inte vad som sagts till slut och då blir det så här...

Uppdatering: Nu läser jag dessutom i N24 om ett stort möte som enligt utsago ska hållas i februari, men inget finns arrnagerat enligt tidningen. Man måste samarbeta för sjuttsingen inte bara gå och slänga ur sig det ena och det andra. Nu avundas jag ingen i socialdemokraterna och allra minst tror jag att det här är kul för Håkan Juholt själv. Hur länge ska han orka stå emot trycket. Trovärdigheten för socialdemokraterna faller för varenda uttalande som görs.

Expressen SvD

Länkar: Barometern, Nyheter24
Bloggar: Westerholm, DHE, MMK, Hagbomskan, Strobl, Högberg,

3 kommentarer:

Erik E sa...

Det är någonting som inte står rätt till med Juholt. Nu när Expressen ställer honom mot väggen angående uttalandena kontrar han med att hans säkerhetspolitiska analys var på en för hög nivå för Tolgfors och att denne därför väljer att "blogga om detaljer". Det är knappt man tror det är sant. Han har varit borta från media i flera veckor och så fort han kommer tillbaka så stampar han fast ett klaver på varje fot och formligen kastar sig ut ur portarna och kör igång cirkusen igen.

Det här är inte roligt längre. Jag tycker bara synd om honom och vill att granskningen skall upphöra för hans egen mentala hälsas skull. Han är dock ledare för Sveriges största parti och måste granskas så man kan givetvis inte sluta. Men det känns som att sitta och se ett litet barn misshandlas till döds av 10 vuxna.

Zac sa...

Lyteskomik, det är så att man skäms för att ens reagera längre.

Kan det vara möjligt att göra bort sig så hela tiden? Det måste ligga någonting bakom. Galet, och det förlamar hela det politiska samtalet - alla journalister är bara intresserade av när Juholt skall sätta eld på sig själv igen... Galet var ordet.

Erik E sa...

Tänk om den här mannen verkligen skulle bli statsminister. Han kan bevisligen säga vad som helst, när som helst, och kan inte se något fel med det. Sanning och lögn flyter ihop och han är helt och hållet oemottaglig för kritik. Hur många gånger han än gör bort sig tvivlar han ändå aldrig på sin egen förträfflighet. Att han sänker S till nivåer som ingen trodde var möjliga bekommer honom inte. Han är den store ledaren och alla gör bäst i att följa honom.

Otäckt är vad det är. Att lägga makten i händerna på en sådan person skulle vara ett stort misstag.