söndag 2 september 2007

Det var det tramsigaste...

Socialminister Göran Hägglund säger med anledning av att det installeras filter på regeringskansliets nätverk för att undvika surfning på olämpliga platser. Såna som handlar om våld, porr, rasism mm

"-- Den etiska aspekten är ännu viktigare än säkerhetsaspekten, säger socialminister Göran Hägglund till tidningen." DN

Det var bland det tramsigaste jag har hört. Jag är övertygad om att de tekniker som måste sitta och rensa datorer från trojaner, virus och annat sattyg har en annan uppfattning om varför det kan vara bra att filtrera bort sidor som är mer än välkända för att sprida elände och ställa till trassel för aningslösa användare i datorer och nätverk.

Om skälet nu är det etiska och om det finns personer som har svårt att ta ansvar för sitt jobb och vad de gör under arbetstid så är det väl bara att ta itu med dem personligen och inte genom något kollektivt beslut låta allt drabba alla. Det är väl vuxna människor som arbetar på regeringskansliet och de måste väl ändå ta ett vuxet ansvar för vad de gör på jobbet? Den etiken måste väl ändå finnas.

Säkerhetsaspekten vad gäller filter i regringskansliet borde läggas mer vid att hindra obehöriga att komma in i regeringskansliets nätverk än att hindra behöriga att komma ut på internet.


Andra bloggar om: , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Säkerhetsaspekten vad gäller filter i regringskansliet borde läggas mer vid att hindra obehöriga att komma in i regeringskansliets nätverk än att hindra Borgarna att komma ut på internet.

SideShow Surfer