söndag 4 november 2007

Bahnhof vill skydda sina kunduppgifter...

Vi har Skattemyndigheter i Sverige som jobbar helt utan någon som helst urskiljning i sin jakt på eventuella skattefuskare. Det finns inga integritetsaspekter i de krav som ställs på att företag ska lämna ut kunduppgifter för att myndigheten ska kontrollera presumtiva skurkar, skattefuskare. Man utgår då i från att ALLA är skurkar. Vad är det för stil?

Oscar Swartz beskriver i en intressant artikel på sin blogg vad som hände och har hänt med Bahnhof som inte självklart vill delge uppgifter om sina kunder till Skatteverket. Uppgifter som de enligt lag ska skydda. Samtidigt som Skatteverket tycker att de inte behöver ta sådan hänsyn. För den som sätt filmen Liftarens guide till galaxen minns kanske scenen där byråkraterna inte vill hjälpa en person som håller på och dör för att det inte är rätt färg på blanketten.

Det måste bli ett slut på det här kontrollsamhället där vi alla dras över en kam som presumtiva gangsters fastän vi inte ens är i närheten av att ha gjort något som är fel. Jaga gärna dem som är brottslingar, men låt oss andra laglydiga vara ifred.

Andra bloggar om: , , , , , ,

1 kommentar:

Grottolle sa...

Men en viss kontroll måste man nog ha. Det har ju visat sig nu att det bluffas ordentligt både med skatter och bidrag. Men jag håller med dej att som Alliansen har behandlat sjuka och arbetslösa när dom påstår att dom bara fuskar med bidrag och koletivbestraffar dom med att sänka försäkringen.. det är att gå för långt.