måndag 25 februari 2008

Gratis Heroin i Danmark - hjälp...

Det finns mycket fördomar kring både sex och droger här i samhället den saken är klar - och direkt drar man efter andan när man hör att det i Danmark ska skrivas ut heroin på recept. Eller hur?

Vetenskapens värld handlade idag om droger och den allra farligaste heter cigarett (tobak alltså). Man tänker inte så ofta på det, eller hur? Det går att se programmet här. Tror jag, kolla annars reprisen. Programmet vände upp och ned på en del tankar om droger.

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Kandisen sa...

Varför inte... det lär ju råda bot på både delar av knarkhandeln samt den otroligt kostsamma och destruktiva kriminalitet som missbrukarna "tvingas" till för att få ihop till morgonsilen. Och ju fler kontakter missbrukarna får med vården, ju större chans borde samhället rimligare ha att få in dem i avvänjningsprogram. Vilket självfallet vore det bästa. Om gratisknark är en bra ide eller ej får vi ju inte veta förrän det testats, och det är ju det saken handlar om, inte ett permanent införande.

Mvh
Daniel
Med kand

Mary X Jensen sa...

Ja, varför inte. Man vet inte förrän det testats. det gäller att hålla ögonen på hur det går i Danmark.

Själv är jag ingen vän av droger, men de finns ju och måste därför hanteras på något sätt. Man kan undra om cigaretter hade fått börja säljas idag.