torsdag 20 mars 2008

Är detta en rimlig regel...

Att man ska sjukskriva sig om man är lite krasslig på helgen låter opraktiskt och som en onödig ansträngning på den offentliga administrationen. Visserligen är riksdagsmännen i tjänst 365 dagar om året men ändå.

Hur många tjänstemän sjukskriver sig på helgen? Ingen skulle jag tro. Däremot är det ganska många som jobbar på helgerna - om det behövs. Den enda ersättningen för det är kanske en veckas extra semester. Om man ändå är hemma så kan man väl ha lite ont i halsen utan att behöva sjukskriva sig? Skillnaden är väl om man inte kan jobba alls och måste ställa in åtaganden. Då behöver man kanske vara sjukskriven. Men annars?

Att det plötsligt ska hanteras som någon slags orättvisa att folk jobbar utanför kontoret för att de är lite ur form är väl ändå att ta i. Att kalla det fusk och det ena nedsättande efter det andra är helt obegripligt.

Ändra på reglerna! Så att de blir lite praktiska och inte börjar handla om principer för rättvisa.

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att dom borde införa stämpelklocka, och loggad inloggning i riksdagens datorer.
För då håller man reda på om dom jobbar eller inte, och är dom inte inloggade, så ska dom inte ha lön :)
Precis som det är på många arbetsplatser, även om det inte behöver bli så hårt som på vissa banker där cheferna t.o.m. ifrågasätter varför man sitter så länge på toaletten.

Mary X Jensen sa...

eller hur ;-) man jobbar bara när man sitter vid skrivbordet och kollar på rätt saker (bara text ingen färggrafik) i sin dator. Ett och annat besök i plenisalen kanske kan gå an.

När jag var ung, 17 år eller så där så stoppades serietidningarna i internpostkuverten och så försvann en del på toaletten, hehe.

Inte jag förstås ;-)

Jag tycker att hela den här sjukskrivningsgrejen är rena tramset. Många är på jobbet när de är sjuka vad ska vi göra åt det?