måndag 7 april 2008

Det är tur att vi har våra regler...

Polisman körde för fort i tjänsten och fick böta 2000 kronor. Tur att vi har de här reglerna så att paragrafryttarna har något att mäta sig emot. Ibland, ibland kunde man väl använda sitt förnuft ändå?

(SvD)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att det är FANTASTISKT bra att de dömer poliser precis som oss vanliga dödliga. Jag är så hjärtligt trött på polisbilar som kör för fort utan att det är utryckning, som sätter på blåjusen precis före ett rödljus för att släcka dem direkt efter och bara glida vidare! Självklart ska polisen få köra fort när det behövs, men då är det utryckningmed blåljus som gäller!

Anonym sa...

inte för att det gör så mycket men det är inte polisen i bilen som bestämmer om det är utryckning eller inte, utan ledningscentralen som skickar ut larmet, sen har inte blåljuset något alls att göra med detta utan är mer för att varna andra trafikanter. på natten och i andra lägen när det inverkar på körförmågan att ha saftblandarna på så körs de släckta även om själva körningen fortfarande är en utryckningskörning.

I saken så kan jag tycka att en gnutta sunt förnuft kunde ha använts i detta fall, finns säkert andra, viktigare, tillfällen av polisförseelser att ta itu med. men de kanske inte automatiskt fotograferas...

j

Magnus Carlbring sa...

perfekt: så ska det gå till på nätet också: olagligheter beivras och trafikkontroller utföres

varenda snut kan vara en skurk

Unknown sa...

Mitt förnuft säger att det är extremt dumt att tillämpa lagar snällare mot poliser. Jag förstår inte du kommer fram till något annat. Förklara gärna!

Mary X Jensen sa...

erik - jag håller med dig på sätt och vis. men ibland blir det så fånigt med lagarna, man tappar tilltron till dem mellan varven helt enkelt. Däremot tycker jag förstås att de ska följas, men de måste ifrågasättas och det är en annan sak.