lördag 17 maj 2008

Fildelning en miljösparare - dags för Svanenmärkning...

Det slog mig idag att det är väldigt tyst från miljövännerna när det gäller fildelning. Ingen talar om det så att det hörs i alla fall. Tillverkningen, plastbitar, aluminium, pappersomslag, plastförpackningar, många gånger med miljöovänlig guld/silvertext, transporter mm mm.

Det visar det sig att det finns de som skriver om den aspekten. Stiftelsen TEM förespråkar fildelning och gör en intressant beräkning av kostnader för det jag nämner ovan och menar att fildelning är det sätt musik ska distribueras på om man tänker ur miljösynpunkt. Läs den intressanta bloggposten här. Om man tar dessa siffror och räknar baklänges och drar bort de summorna från det skadestånd som ifpi nu kräver så kommer saken i en helt annan dager, är ni med? Det kanske är lite kvinnlig logik det här, men tänk efter, det är inte så dumt tänkt ändå. Om man tänker lite på tvärsen så kan det ge rätt intressanta resultat.

Musikindustrin är helt enkelt miljöbovar - det kan man slå fast. Såna gillar vi inte.

Stöd de lagliga alternativen för skiv- och filmhandeln. CinemaNow - Film Headweb - Film Homedownloads - Musik CDON - Musik och film

Dags att Svanenmärka fildelning?

(intressant)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant. sprid ordet vidare. i will

Anonym sa...

Jag har hört det här med att tjänster och internet är ett bra sätt att spara på miljön och ändå forsätta med en växande ekonomi, istället för att producera fysiska varor, men problemet är att då kommer nån gammaldags konservativ och skriker "kommunism" och "planekonomi" och "tillväxtfientligt" så fort nån tar upp tankarna och därför så har man slutat prata om det för det gick inte att föra en vettig dialog.
Det är den enklaste sättet att tysta tankar som man inte tycker om. Det har vår statsminister själv varit bra på att stå i främsta ledet och skrika tillsammans med andra MUF:are.
Du får ursäkta att jag är negativ. Men det är ovanligt att det finns progresivt nytänkande hos m.

Mary X Jensen sa...

Det finns moderater av alla sorter faktiskt... man ska inte dra alla över en kam...

Anonym sa...

Jag drar inte alla över en kant :) Det är bara det att precis som dom flesta vänsterradikala är unga så är det väldigt många högerradikala som också är unga och gör ungdomssynder. Även om alla inte skriver en bok om det :)
Det är ju tyvärr inte dom goda moderaterna som det skrivs om, utan det skrivs om dom man kommer på med fingrarna i syltburken... :)
Jag har ju träffat på en vettig moderat på nätet i alla fall :)
Sedan var min rektor moderat riksdagsledamot efter högstadiet, och hon var också snäll :)
Den enda från göteborg som bodde i hyresrätt samt även "förort"...