måndag 14 juli 2008

Det blir nog ingen enkel omröstning den här gången heller...

(DN) (Sydsvenskan) (intressant)

När det gäller FRA-lagen så verkar det inte finnas något slut på alla protester. Nu har ett gäng riksdagsmän från fp gått ut i en debattartikel i DN. De får stöd av äldre folkpartister som Ola Ullsten och Bengt Westerberg och Maria Leissner, rutinerade politiker som varit med i blåsten tidigare. De uppmanar regeringen att backa...

Det intressanta är att fler och fler riksdagsledamöter får stöd nu av andra utanför riksdagen. Jag tror inte att det blir lika lätt (nåja...) vid omröstningen i höst att få alla riksdagsmän att gå åt samma håll. Många har nog skaffat sig eget kurage efter alla skriverier. Folkpartiet och centern protesterar öppet och rejält. Moderaterna är väl mer väluppfostrade och håller igen, i alla fall vissa, men inte alla. Några är vi allt som inte gillar det här och visar det också och vi är aktiva moderater. Jag vet inte hur många bloggmeter jag själv har skrivit i frågan. Centern protesterar livligt. Vi är inga tonåringar som måste hållas på plats precis.

"Det grundläggande problemet med FRA-lagen är att även icke brottsmisstänkta enskilda individer kommer att få telefonsamtal, mejl och sms analyserade av en myndighet vars verksamhet inte går att granska. Därmed strider den mot grundläggande liberala värderingar." (DN)

Det är ingen svaghet att lyssna på kritik - det är en styrka. Ni minns vad jag skrev förut. Det behövs bara att en enda man backar så kan FRA-lagen diskuteras igen. Det är inte bra som det ser ut idag. Trots all omplåstring. Börja om, stuva om...

Det handlar inte om att ett beslut är taget, det handlar inte om att omgivningen är okunnig. Det handlar inte heller om regeringsduglighet, det handlar om att människor i Sverige ska må bra och känna trygghet i att den folkvalda regeringen värnar om vår personliga integritet. Dessutom så finns det anledning att fundera på hur en demokrati ska se ut och fungera, egentligen. Det vi sett nu har inte varit bra. Vänsterbloggaren Jinge pratar om FRA-lagen som regeringen självspelande piano. Svensson ser borgerligheten vittra sönder. Även han är vänsterorienterad och gillar förmodligen läget men det han har att säga har sina poänger. Själv gråter jag nästan och undrar om det var värt det här, som Sofia Nerbrand skriver, alla allierade är alienerade..

(SvD)
(Aftonbladet)
Oscar var uppe tidigt och skrev om samma sak och lite mer utförligt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det tråkigt när rättshaveristiska bloggare, gamla politiker, advokatsamfundet, och (ähum) ett par till... har missförstått denna lag! Den harmlösa sanningen avslöjas här:

Gun Svensson sa...

Hälsa på hos din ledamot Göran Pettersson, så kan du se att han ogillar den kollektiva förmaning som Sofia Nerbrand bjuder på i dagens SvD på ledarplats: Kvarsittning och bakläxa. Min bild är att just den mannen haft ett osedvanligt stort inflytande inom moderaterna. Dessutom intar han positionen att alla måste komma till hans blogg och lyssna på hans radio om de vill veta motiven för hans ståndpunkt. Han behöver inte nedlåta sig till en kommunikation på andra villkor än sina egna. Jag tror att det har med hans bakgrund att göra. En bra ledare inom försvaret är den som kan förmå soldaterna inse det kloka i att lyda order.

Anonym sa...

Farmorgun, varför förvånas över Göran Petterssons attityd? Han visar bara att han är medveten om vem som är överhet och vilka som är undersåtar...

Gun Svensson sa...

Åhå, är det så! Illa!