tisdag 8 juli 2008

Har regeringen uttalat svaren på sina egna frågor till (s)

Uppdatering: Debatten tar vi i Riksdagen sade försvarsministern förut idag. Det lär nog bli så nu då när Piratpartiet och (v) gått ihop och har idéer. Jösses vilken soppa det här är alltså. Har aldrigvarit med om maken.

Mona Sahlin har idag lovat att bryta upp FRA-lagen. Försvarsministern blev upprörd och skickade ut pressmedelande. Det är intressant på så sätt att de frågor han ställer vore intressant om dagens regering också svarade på. Karl Rove, den kände PR-makaren från USa menar i en TV-intervju att det går att genomdriva även svåra beslut om man ger väldigt goda skäl för dem och kommunicerar. Man hade inte behövt anlita PR-konsulten från USa för att tala om det ni kunde ringt till mig i Österskär.

Frågan är om det går att vrida tillbaka klockan i just det här fallet. FRA-lagen har inte precis kommunicerats på något tydligt sätt av regeringen. Det har mest varit klappar på huvudet och enstaka meningar. Nej, det bästa är väl att göra om den så att den från början skyddar vår privata sfär, i enlighet med lagen om brevhemlighet osv osm. Det börjar kännas tjatigt att hela tiden upprepa sig. Bra skäl är ändå inte så dumma.


Pressmeddelande
8 juli 2008
Försvarsdepartementet

Försvarsminister Sten Tolgfors kommenterar oppositionens så kallade uppgörelse om signalspaningslagen

- Jag förväntar mig betydligt mycket mer ansvar för landets säkerhet av ett parti som aspirerar på att vara regeringsbärande. Det som Mona Sahlin i dag i pressmeddelandet med Maria Wetterstrand presenterat är en uppgörelse av tomhet. Socialdemokraterna är överens endast med miljöpartiet - alltså inte med vänsterpartiet - och endast om att riva upp lagen.

- De presenterar ingen uppfattning om säkerhetspolitiken i sak. Överenskommelsen har inget konkret innehåll och man berättar inte vad som ska komma istället för den lag som riksdagen fattat beslut om, eller ens om det ska finnas en lag som reglerar signalspaning och stärker integriteten. Det enda man säger är att man ska utreda behovet.

- Utspelet är svårt att ta på allvar. Att riva upp lagregleringen skulle innebära att man återgår till en oreglerad tillvaro. Man skulle försämra skyddet för rikets säkerhet och svenskar i internationella insatser och skapa år av osäkerhet utan förstärkt skydd för den enskilda integriteten.


FRA-lagen är en hotfråga den saken är klar. Läser just att FRA-seminariet i Almedalen är både förlängt och har fått förstärkning i panelen.


(intressant)
Knuff.se/FRA, , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja herregud, det är ju lätt att skylla på andra. Faktum kvarstår att det var den här regeringen som la fram förslaget och den här riksdagsmajoriteten som röstade fram det.
Det är inte oppositionen som är ansvarig för landets säkerhet.