måndag 28 juli 2008

Varför finns dokumentet överhuvudtaget...

Uppdatera: JK-anmälan handlar inte om den nedan nämnda namnlistan utan om ett annat dokument.

FRA har idag JK anmält en bloggare som lagt upp en lista över personer som varit övervakade. Min fråga är då, varför finns dokumentet överhuvudtaget? För det borde inte finnas eftersom det inte spanas på svenskar, eller hur?

Oavsett om det handlar om bevakning eller vad så är katatstrofen att det har läckt ut en lista med namngivna personer. Hur kunde det ske? Hur kan det ha läckt ut?

Svaret är förmodligen den mänskliga faktorn som vi ständigt drabbas av vare sig vi vill eller inte. Hur kunde läckan överhuvudtaget uppstå från början hos FRA? Det är det upprörande. Börja rota i den änden? Men det görs väl redan kan man tänka.

Det gör då ingen lugnare med tanke på det vi har framför oss om den nya FRA-lagen kommer till stånd. Människor eller maskiner, fel blir det alltid.

Det bloggas:
HAX är den drabbade bloggaren. Kulturbloggen har synpunkter. Dumheterna, Frykman funderar över PR-katastrof eller totalt haveri i FRA-debatten, LAKE reagerar, Beta Alfa, disruptive är minst sagt fundersam, Tomas kan berätta att Alexandersson är anmäld enlig sekretesslagen 2:3, hot mot rikets säkerhet! OK nu är kvarnarna igång rejält. Josh utlovar stöd till HAX. Kurvigheter påminner om IB-affären där Jan Guillou åkte in i fängelse för att han drog ner brallorna på fifflet.


(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Även om det har läckt ut eller inte så är väl frågan varför FRA och andra har ljugit om att inte spana på vanliga svensson?

Ska man straffas för att varit rättfärdig och bevisat brister och osanningar?

Straffad för Civilkurage ?

Mary X Jensen sa...

Jag säger inte emot dig om det Mike. Därav frågan varför finns dokumentet? Det skulle inte funnits om det var som man sa - att man inte spanar på vanliga svenskar...

Straffad för civilkurage, just mräkligt när man förra veckan talade om att bli straffad om man inte visade det... Djävligt konstig det här.

stefan cronberg sa...

Häromveckan gjorde Mary en jämförelse med IB-affären. Man sköt då budbärarna! FRA håller på att utveckla sig till Alliansens "IB". De berömda elefanterna i porslinsbutiken framstår snart som viga premiärdansöser

Med en rad nya regeringsledamöter som inte behärskar sina sakområden - och vem gör inte det som ny i gamet? - så låter man sig lätt skickas upp i tallkronorna.

Vad t ex Tolgfors skrev idag på SvD´s Brännpunkt tillförde inte debatten ett dugg; kanske ngn av FRA-Åkessons medarbetare som höll i pennan?

I alla stater och olika styresskick så frodas den grå "eminenta" kadern. Om Reinfedlt är den goda ledaren, som många fortfarande hoppas, så borde det vara dags att sätta ned foten.

Ngn bloggade - Ingerö - om DN´s förslag att möblera om i laget (regeringen), och påpekade att det var nog ngt annat som behövdes. Håller med. Det är precis som med mitt kära gamla Juuuug´årn. Det är nog i allra högsta toppen som det behöver möbleras om. FRA är nu snart det röda kortet...

En ideologisk kompass vore kanske inte så dumt?