fredag 12 september 2008

Att backa på FRA-lagen skulle stärka regeringen...

Jag kan förstå idén om att regeringen inte vill backa på beslut som är tagna i riksdagen. Kanske att man tror att om man gör det så måste man göra det hela tiden. Det är att vara konsekvent som är det viktiga verkar det som om regeringen resonerar. Men å andra sidan så har det hänt tidigare i andra frågor att man svängt när vägen gjort det. Så varför inte nu?

För egen del är jag helt övertygad om att just FRA-frågan är speciell och att det inte är troligt att det blir bloggbävning om varenda beslut som tas i riksdagen framöver. Med tanke på hur mycket kunskap som kommit fram på sistone om hur tekniken fungerar, om juridiska implikationer och om konsekvenser så har väl kartan ändå ritats om?

Alla är överens om att underrättelsetjänst är viktig - men vi är oense om metoden. Så vad är problemet, det är väl bara att göra om lagen. Om man på en eftermiddag kan hitta 30 olika nödvändiga tillägg till en lag. Är den färdig då? Hur många fler tillägg kunde hittats om man hållit på ännu längre?

De som sitter i regeringen är också människor med allt vad det innebär, det är inte fel att visa det. Omgivningen borde också tänka på det och inte ge sig på enskilda personer med förolämpningar och oförskämdheter, det för bara in debatten på fel spår och låser det hela.

Det handlar om sakfrågan - Riv upp lagen och gör om den så att det blir rätt. Så blir det lugnt sen.

Det är rätt många som är emot - kolla in de här listorna.

(Aftonbladet)

, , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

"Så varför inte nu?"

Undrar om förre försvarsministerns lilla kråka på överenskommelsen med USA har en del med saken att göra?

Regeringen kanske helt enkelt satte sig på pottkanten. Dilemmat: skrotas "FRA-lagen" så havererar överenskommelsen med USA, skrotar dom den inte så kränker regeringen Svenskarnas integritet.

Och nu jobbar dom på en kompromiss, hellre än att välja antigen eller.

//ST