måndag 6 oktober 2008

Bort med FRA-lagen tycker (s) och mp

Nu har "bortmedfralagenmotionerna" lämnats in och kravet är en parlamentarisk utredning. V har enligt scabernestor skickat in en egen liksom (s)+mp. Johan Westerholm har hört en borgerlig politiker säga att det inte går att få ner anden i flaskan igen.

Synd att det skulle behöva gå så här långt och i mitt hjärta hoppas jag nu på att den borgerliga regeringen inte sätter det politiska spelet före utan låter sans och balans spela in i den här frågan. Kanske att man just i den här saken kan tillåta "fri" omröstning utan partipiskor? Det skulle vara rätt stort.

Pst...Rivs lagen upp så kommer jag att jobba livet ur mig i valrörelsen - om nu det kan ha någon betydelse. Man kan alltid hoppas. Tänk vilken valarbetare jag är. Flirt flirt...

Annicas tyckeri, HAX,

(DN) (Sydsvenskan)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

har skrivit om båda motionerna nu så du kan länka om :)

Upptäckte inte förrän 10 minuter efteråt att det kommit in 2 motioner.

Unknown sa...

Om de river upp lagen och kastar massavlyssningsförlaget i papperskorgen, fördröjer trafikdatalagringen så långt det bara är möjligt och sedan inför det med minimikrav och jobbar för att ta bort EU-direktivet, avkriminaliserar fildelning för privat bruk, sätter sig på tvären gällande ACTA-förslaget och kräver en folkomröstning om EU-fördraget när det blir aktuellt igen, ja då kan jag rösta på alliansen i nästa val. Nu ser det mest ut som att jag kommer lägga en röst i protest i första hand mot Alliansen - trots att jag aldrig tidigare tänkt rösta något annat än borgerligt. Jag tippar på att det blir en proteströst 2010 för min del.

Lars-Erick Forsgren sa...

ny text av HANS LINDBLAD kommer senare idag, tisdag, på min blogg.

Läs o länka den!

cnab sa...

Har just läst Hans Lindblads reflexioner i FRA-frågan som finns på

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/

Utomordentligt kloka tankar och en intressant politisk historik från en liberal riksdagsveteran