onsdag 22 oktober 2008

Det finns absolut en seriös tanke här...

Jag var också med på dagens blogglunch med partisekreterarna. Tror att de har en seriös tanke med att använda internet som kanal. Hallå varför skulle de inte det? Internet är här nu liksom. Interaktivitet och dialog är det viktiga. Inte minst har väl debatten om FRA-lagen lärt oss alla en hel del. Mediabilden och debattklimatet ändrade sig radikalt och det gick snabbt.

Dumma vore väl alliansen om de inte tog vara på möjligheten. Nu kan väl jag ibland tycka att man talar för mycket om Obamas modell och kanske lite missar att vi är här nu i Sverige och vi är inte likadana som amerikaner är. Inte på alla sätt i alla fall.

Jag gjorde en del reflektioner om detta igår. Det är klart att alliansen ska vara med på internet.

Det finns de bloggare som tycker att partisekreterarna försökte sig på en PR-kupp nu och att bloggarna skall rätta sig efter deras pipa. Det tror jag faktiskt inte. Min blogg torde väl i så fall vara ett exempel på att man inte behöver vara särskilt strömlinjeformad. Fast å andra sidan det är väl först när den får ligga uppe på moderaternas hemsida som vi vet om det bara är snack det här med öppenheten. Kan man ta emot en kritisk röst också? Det vet vi inte ännu.

Däremot tror jag att man har en hel del att fundera kring det här med vem som har tolkningsföreträdet. På internet har var och en det och det går inte att styra. Däremot när man blir överens så blir man det rejält, liksom tvärtom.

Det handlar om att sätta till resurser om man vill vara med i leken och inte bara de som kan tekniken utan i synnerhet de som har koll på de beteendevetenskapliga aspekterna på det som sker på internet. Man bortser ofta från det. Mårtensson är inne på min bana här. Det krävs en analys. Sofia har också en annan viktig aspekt på det här med bloggträffen. Hon bor inte i Stockholm och kunde inte med så kort varsel komma. Rent principielt så borde hon förstås ha kunnat delta online, eller hur? Internet har inga gränser.

PJ Anders Linder menar att inte ens Obama har direktkontakt med sina gräsrötter, men jag kan lova att han har det, på sätt och vis i alla fall. Ty en av mina kompisar är Firstline till honom på Linkedin och därmed är jag faktiskt Secondline. Till Barack Obama alltså. Säkerligen har han personal som sköter kontakterna, men han har dem i alla fall. Vi är flera kompisar till Chris som har denna favör. Finns vår statsminister med på Linkedin? Inte vad jag kan se. Nu tänker inte jag konversera med Obama men det ger en bra bild av hur internetlivet fungerar.

En annan viktig sak för att uppnå framgång med en internetsatsning och dialog är att se till att det verkligen sker en återkoppling. Riksdagssvar.se är ett exempel på att det går trögt med interaktiviteten. Kanske att det beror på datormognad? Eller?

Satsningen är rätt, men man kanske skulle börja med att delta i det som pågår och bli en del av det till att börja med. Resurser måste till och det är inte extrapersonal som ska sköta dialogen utan direkt berörda. Annars ger det ingenting utan blir bara snömos av det hela.

Andra som bloggade från detta möte: Ingerö skrev om träffen, det gjorde också Mark Klamberg, Dick Erixon. Nej då Jens, vi är inga PR-megafoner, inte infantila heller. Emma , Hanna, Mitt i steget. Ankersjö har till och med bild på det hela.

(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Per Hagwall sa...

Skall bli intressant att se vilka som släpps in på bloggsidan, än så länge är varken du eller jag med. Eller Tokmoderaten Fredrik - fast jag vet inte om han anmält sig än.

Anonym sa...

Ja du är religiös du, mån tro när du skall upptäcka att en moderat statsminister inte är någon gud att tillbedja? Fast jag betvivlar att du kommer dit hän, jag tror att du backar mentalt långt innan eftersom ifrågasättandet riskerar innebära att du tappar din tro. De kan nog gå ännu längre och tillåta både tortyr, dödsstraff och koncentrationsläger, allt medans du fortsätter att hoppas på mirakel.

Det enda seriösa de ser är att försöka utnyttja nätet för att utöka indoktrineringen, utöva mer kontroll och kränka sveriges befolkning än mer.

Algot.