måndag 8 december 2008

Politik, engagemang och nätet...

Apropå tröga partiorganisationer så finns det undantag. Piratpartiet har idag haft en raggardag - och som de har lyckats. Så många nya medlemmar på en dag. Fantastiskt spännande. Internetfolket. Det går fort på nätet den saken är klar. Faktum är att Piratpartiet arbetar på ett sätt som flera partier borde ta efter. Öppenhet, närvarande partiledare, engagerade och delaktig medlemmar. Det handlar om att förändra hierakier, förflytta tolkningsföreträden.

Kolla in på Rick Falkvinges blogg...

Det är lite spännande det här med internet. Synd bara att så få partier verkligen försöker förstå och använda det engagemang som finns här. Det gäller alla partier nu.

Moderaterna har förvisso påbörjat en ny web, men den är ändå styrd av partiet även om avsikten är god. Andra partier med Piratpartiet som undantag har webbar som fortfarande är mer informationsfönster till sin utformning. Allt har sin tid. Det är klart att det är lättare att vara närvarande i en mindre organisation, men nog handlar det mycket om tradition.

Jag har varit online sedan 1982 ungefär, på olika sätt och tycker väl inte att det går jättefort precis , om man ser till den beteendevetenskapliga aspekten. Men snart så. Kanske.

Assimilering och ackommodation...

Uppdatering: Piratpartiet raggade in drygt 600 medlemmar - på en dag! Med tanke på de kanske under 100-talet man kan ragga in under en hel valrörelse på traditionellt sätt så är det ett bra resultat. Onekligen. Och nätet har ingen betydelse?

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

kom att tänka på ett tv program för något år sedan. Där tackade stora delar av artist-eliten för A-kassan, som gjort att de kunde spela sina instrument istf att jobba. Det är alltså vi som är med i kassorna som betalat för kalaset. Bara en tanke i dessa IPRED dagar...

Mvh/ Anders.

Anonym sa...

Hittade länk till SVT:

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=42597&a=454104

/Anders