tisdag 3 februari 2009

Inte så mycket snack utan mer verkstad...

Kritikerna gick bet. Regeringen agerar. Nu blir det stöd till både banker och kommuner. En rejäl summa pengar, inte helt ovillkorade men förmodligen möjliga att använda till de insatser som behövs, vilket förmodligen är olika på olika ställen. Inte en massa snack på detaljnivå om vad som måste göras.

Jag gillar detta. Konkret och bra. Handling. Kritiken lär väl inte vänta på sig utan nu kommer säkert oppositionen få för sig att detta är deras förtjänst. Det tror jag dock inte. Kent Persson känner sig också nöjd med handlingskraften hos Anders Borg och regeringen.

Uppdat: Vad var det jag sa? Oppositionen är inte nöjda, men å andra sidan är det deras jobb.


4 kommentarer:

Hemlige sa...

Nej när (Annika Falkengren håller på att köra SEB i konkurs, så kommer ju pappa Odell snabbt skyndade med plånboken. Och ev löften till kommunerna är ännu bara lösa spekulationer.

Grottolle sa...

Ja det är lätt att leka duktig när det är andras pengar man får strö ut. Och villkoren är ju lika med noll. Det fins ju inte pengar så att dom sjuka kan få det dom är berättigat till. Hade varit bättre låta Försäkringskassan få pengar.

Mary X Jensen sa...

Att inte Försäkringskassan får ut pengar beror mer på organisatonen än på att kassan är tom vad jag har förstått.

Anonym sa...

Jag måste säga att jag förvånas över det populistiska språk som både Anders Borg och Reinfelt har.
Det är lite av dom slagorden Ung Vänster kör med... Att näringslivet ska ta ansvar, att det är slut med bonusar, att dom ska sluta nalla av statens kassa m.m.
Jag tycker att det är bekymmersamt.
Om man inte kan hålla reda på ung vänstare och moderater i språket så är ju allt populism nu för tiden.
/Daniel A