lördag 28 mars 2009

Läs Sakines skarpsinniga artikel...

Det handlar om unga mogna (NOT) EU-politiker som ställer de viktiga frågorna (NOT). Tänkvärt det hon skriver och värt en funderare.

1 kommentar:

Lars-Erick Forsgren sa...

Apropå förenklingar o att se människan som helhet.
Ett exempel. Jag högaktar och respekterar i hög grad fp-riksdagskvinnan Barbro Westerholm (Johans mor). Detta trots att hon röstat med fp-gruppen både vad gäller FRA och IPRED. Hon är nämligen en gedigen och ärlig socialliberal helt igenom. Men hon är i hög grad specialisrad på äldrefrågor, medicin, sjukvård etc. Hon måste därför lita på andra fp-ledamöter i andra frågor.
Det som är problemet är att dessa andra inte alltid är så duktiga och pålitliga liberaler som hon är... (Jag har för mig att hon är om inte den äldsta, så i vart fall en av de äldsta riksdagsledamöterna. Mera aktiv än många yngre kollegor.)
Jag ser henne därför inte som en motståndare i FRA/IPRED-frågorna utan som en person som helt enkelt inte har tid att fördjupa sig i allt och därför måste lita på andra. ... och jag ska avslöja en "hemlighet", hon brukar faktiskt svara p e-mail. Vd jag förstår så uppskattar hon dessutom att få synpunkter som framförs på ett vettigt och genomtänkt sätt, även om hon inte alltid delar dem.

Detta i kontrast till flera andra, som har väldigt svårt att svara öht eller på ett vettigt sätt om de inte delar ens synpunkter.