söndag 17 maj 2009

Hoppas att det handlar om EU i andra delen...

Partiledarna är igång i Agenda. Reinfeldt och Sahlin är redan i luven på varandra när det gäller skatterna och arbetslinjen. Snygg slips statsministern. Mona Sahlin tycker att regeringen gör för lite för de arbetslösa. Fredrik Reinfeldt menar att det satsas på utbildning och olika insatser. Mona har fastnat i A-kassan.

Kommer Sahlin att höja inkomstskatterna? Ja säger hon. Inte bara höginkomsttagare utan bredare än så. Ja vi ska rädda välfärden med höjda skatter säger hon rent ut. Vill vi ha högre skatter?

Det handlar om att dikotomisera. Vad mycket skitsnack det blir kring detta. Frågan bollas bara tillbaka från den ena till den andra sidan. Ingen säger nå´t egentligen.

Men var är EU-frågorna?


Fildelning

Fildelning har blivit storpolitik menar Aftonbladet i sin artikel inför kvällens partiledardebatt. Nja, det är väl inte bara fildelningen i sig det handlar om, det vore att förenkla och många vill förstås det. Snarare är det alla möjligheter som nu enligt lag blir möjliga i form av avlyssningaktioner. Det gäller såväl Ipred, FRA-lagen som telekomdirektivet. Det handlar om personlig integritet. Den friheten vill vi värna om, möjligheten att få vara anonyma. Det är redan förbjudet att syssla med illegal fildelning, de flesta av oss är inte terrorister.

Men frågan är het så den kommer nog inte upp i kväll. Uppdatering: Maria W vill tillåta fildelning fick vi höra inför pausen. Spännande att se vad det blir för diskussion kring den frågan.

Men det ska bli ett nöje att lyssna på partiledarna. Bara det blir lite EU-snack nu för det var väl det debatten skulle handla om?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu fick du ett bra svar på vad din partiledare menade med att inte jaga en hel ungdomsgeneration!

Enligt Agenda menade han att skivbolagen skulle få göra det istället.

Johan Westerholm sa...

Mary

Tyvärr har infallsvinkel rätt och det är just det som jag vänder mig emot. Endast staten skall ha denna rätt och skyldighet, inte marknaden. Jag tycker debatten var rätt tam och saknar som dig EU-frågorna.

mvh

Johan