tisdag 5 maj 2009

Det händer mycket bakom kulisserna också...

För många av oss som är övertygade om att ett fritt internet är en demokratisk rättighet är dagens omröstning av Telekompaketet i EU av stort intresse.

Läs vad Gunnar Hökmark skriver på sin blogg om arbetet i kulisserna. Det sker mer än vad man kanske vid första anblicken kan tro. Hökmark kan en hel del. Och gör det också. Liksom Fjellner.

Om en framgång för Internets frihet


(SvD) (DN)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Mary,

Då räknar vi med att DU också kontaktar Gunnar Hökmark och ser till att han verkligen anstränger sig att förändra valordningen i morgon på det sätt som Christoffer Kullenberg skriver.

Hälsningar LG Ericsson

Dennis Nilsson sa...

Lyssnade en stund på debatten i EU-parlamentet.

http://www.europarl.europa.eu/wps-europarl-internet/frd/live/live-video?language=sv

Det var mycket tal om hur bra det här är för telekomindustrin, medans frågan hur det påverkar grunderna och förutsättningarna för demokratin i våra samhällen allt som oftast lyste med sin frånvaro.

Flertalet EU-parlamentariker uttryckte sig som att att Internet är till för industrin, och vi skall enbart vara konsumenter???

Mitt intryck var att det lät som huvuddelen av EU-parlamentarikerna var valda och avlönade av telekomindustrin och inte oss EU-medborgare.

Det var mycket oroande att höra denne engelske EU-parlamantariker som gjorde sig själv till pajas, när han ondgjorde sig över alla mail från oroade medborgare, som han hade fått i denna fråga. Han kallade dem för SPAM och menade på att de var lätta att radera.

Är det så "mycket" våra åsikter är värda, en knapptryckning på "DELETE"?

Mary X Jensen sa...

LG Ericsson - det är klart att Gunnar Hökmark vet vad jag tycker! Tror du inte att jag uttrycke rmin mening?

Anonym sa...

Jo Mary jag tror säkert att du uttrycker din mening och hoppas verkligen att du fått gehör från Gunnar Hökmark för detta! I synnerhet som du kampanjar hårt för honom på bloggen.

Det intressanta är ju om Gunnar Hökmark vill förändra valordningen, han kan ju om han vill (enl Christoffer Kullenberg)!

LG

Mary X Jensen sa...

jag försöker påverka så gott jag kan men har inte sista ordet förstås ;-)

det finns många frågor som är viktiga och jag har bestömt mig för att stötta Gunnar.

Anonym sa...

srfvf