fredag 15 maj 2009

Finns det eller finns det inte något dokument...

Dagens snackis är datalagringsdokumentet som regeringen påstås ha velat gömma undan till efter EU-valet. En lagrådsremiss i ärendet finns tydligen ute på nätet. Hos HAX kan man läsa om detta och följa uppdateringarna i frågan.

Det finns inget sådant dokument säger tydligen regeringen via Beatrice Asks pressekreterare. Frågan är om man hänger upp sig på ord här för enligt justitiedepartementet så pågår ett arbete med implementeringen av EUs nya datalagringsdirektiv. Egentligen är det innehållet i arbetet som är intressant inte vad dokumentet kallas.

I DN kan man läsa att IP-adresser ska lagras ett halvår (har för mig att det tidigare diskuterades attdet skulle vara ett år).

Inget vet man och hopplöst är det här med alla denna IP-nummerhysteri som en tro på att det går att använda som något slags id-nummer. Vi har väl försökt förklara ganska många gånger vi det här laget att IP-nummerjakt inte är en bra idé överhuvudtaget.

Nej mamma vi har INTE rökt, vi lovar, sa jag och min kompis efter att ha tjuvrökt i det fönsterlösa badrummet. Cigarettröken vällde ut genom dörren och fimparna låg kvar i toaletten. Det är så jag känner för det här. Finns det ett dokument eller finns det inte. (för den som undrar - jag röker inte).

Sidvind menar att det kanske inte är så illa. Jag funderar över vad det hela handlar om, egentligen. Vi vet inte det, men massor av slutsatser dras. En fråga att ställa är om slutsatserna är rätt? Varför så sällan helikopterperspektiv och varför så tyst hela tiden. Är det ordkrig nu undrar farmor Gun.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Om den finns eller inte behöver man inte fundera över, Ladda ner härFrågan är väl snarare vad den har för status. Enligt artikeln är den inte signerad, men so what, den verkar ju vara färdig. Betänk att de erkänner att propositionen ska komma i juni och före det ska den passera lagrådet... dokumentet är med all sannolikhet mycket nära helt färdigt.

DNME sa...

Ser att du vill att vi röstar på Gunnar som "röstade mot" datalagringsdirektivet i EU. Hur kan det komma sig att Ask på hemma plan accepterar kontrollerande direktiv från EU och återigen går längre än direktivet i sig?

Är Gunnar en rogue, som går emot partipiskan, eller ljuger han kanske?

Det är en uppriktig fråga även om den låter retorisk.

http://dnme616.blogspot.com/

Mary X Jensen sa...

Dokumentet finns Mikael det är uppenbart... Det är inte till dig jag ställer frågan ;-)

Men i vilket skick är det? Kan man undra.

Mary X Jensen sa...

dnme - ingen ljuger tror jag. det är olika ingångsperspektiv bara,

jenku sa...

Strängt taget säger ju inte justitiedepartementet att pdf:en inte är äkta, bara att den "inte är signerad av Beatrice Ask". Det är ju ett typiskt politikerförnekande à la tsunamibanden.
Å andra sidan förstår jag inte varför man vill förneka den. Den kunde ju som sagt varit värre. Istället kunde man gått ut och sagt att "vi implementerar datalagringsdirektivet, men har beslutat att data ej får utlämnas till "ipreddarna". Det skulle ju ge pluspoäng...
Konspirationsteoretikern har nu lätt att misstänka att det kanske är så att dokumentet i själva verket är gammalt och det som kommer i juni blir värre.
Snacka om självmål.

DNME sa...

Mary: Det är mycket konstigt att ett parti har så diametralt skillda ingångsperspektiv! Förresten, underbart att barnet på bilden (är det du?) tittar förbi godiset mot lövet! Poetiskt! =)

Jenku: Själv blev jag blev inte konspirationsteoretiker förrän de började konspirera ;)

Anonym sa...

www.usenethelp.org så slipper vi IPRED ^^

Mary X Jensen sa...

DNME - nej jag tycker oftast inte att det är konstigt att man har olika ingångsvägar i olika problem. Inte ens inom ett parti. Saker som hör ihop på ett sätt gör det inte alltid på ett annat.

Det är inte jag på bilden, det är min dotterdotter ;-) Ja, det är en härlig bild. Gilalr den mycker.