lördag 27 juni 2009

Att se världen ur sin egen vinkel...

Alliansen satsar på trygghetsfrågor och bortser från frihetsfrågornas vikt skriver Thomas Gür i dagens måsteläsning, han menar att frihet varit en självklarhet för oss sedan länge. Trygghetsfrågorna är förstås också viktiga. Man ska dock inte bortse från den personliga integritetens betydelse.

"Vi gillar inte att man öppnar och granskar vår post, även om detta sker i datoriserad form med digitala söksträngar. Vi tycker inte om att staten registrerar, lagrar eller vill ha tillgång till information om våra individuella egenheter eller våra rörelser såväl i den fysiska som i den elektroniska världen. Vi uppskattar inte att de etablerade gränserna för friheten inskränks, oavsett om det sker med hänvisning till järtecken i skyn eller våra soldaters säkerhet utomlands." skriver Thomas.

Precis så är det. Politiker borde vid det här laget sluta med att låtsas som om frihet och personlig integritet är en icke-fråga. Det kan slå tillbaka fortare än man trott. Om vi ser på EU-valet så fanns det allt mer än tydliga indikationer på att friheten står högt på agendan för många. Inte bara de unga nördiga 30-åriga killarna som man grovt generaliserar dem som. De som bara vill ha "gratis" och tjuvar hur som helst. Det är farligt att fastna i den bilden, men många tycks ha gjort det. Det finns en fara i att bara se världen ur sin egen vinkel. Det blri trångt och man missar väldigt mycket.

Christian Engström, piratpartisten som blev inröstad i EU-parlamentet är inte en ung man enligt ovan. Han är en erfaren och välutbildad person och många av de andra ledande piratpartisterna är också det. Så det är verkligen dags att vakna upp nu alliansen. Stoppa inte huvudet i sanden som en struts när det gäller dessa frågor. Det kan visa sig vara förödande. Jag har beört det spännade i att Piratpartiet kommer att ha vänsterpartisten Erik Josefsson som rådgivare och funderat i banor kring om gamla bastioner håpller på att falla. Isobel Hadley-Kamptz tar upp liknande frågeställning i Expressen. Blockpolitiken är snart död skriver hon. Nu tror jag att det finns starka krafter som inte vill att det ska bli så. Men vidgade vyer mår dock alla bra av. Det är väljarna som avgör.

Farmor Gun - tänkvärt och läsvärt.

(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: