söndag 23 augusti 2009

Det blir tufft att kandidera till Riksdagen 2010

Maria Abrahamsson SvDs välkända och i mitt tycke skarpa ledarskribent hoppar av jobbet och ska satsa på en kandidatur till Riksdagen, för moderaterna. Som bekant har jag också tänkt mig kandidera, men det är bara att inse att konkurrensen kommer att bli hård. Stenhård. Nu när moderaterna är största parti och sitter i regeringsställning så lockar det förstås fler personer än tidigare. Många av dem har redan en plattform på den politiska arenan, de känner folk, de har jobbat inom moderaterna och de är duktiga och framgångsrika personer. Det visar sig hela tiden. Så även om den egna politiska kompassen är stabil så visst funderar jag på om det räcker. Maria är bara en av de mycket kompetenta personerna som funderar på en Riksdagsplats.

Jag var en ung påläggskalv på 80-talet, hoppade av politiken och gjorde en skapligt bra civil karriär, främst inom IT- och media. Det är också där jag befinner mig idag, mitt i den moderna tekniken, med sociala medier, bloggar och twitter och internet och inte minst i frågan om att bevara den personliga integriteten. Den senare kränks hela tiden genom användandet av olika dataregister och övervakningslagar. Tekniken ska inte användas till allt bara för att det är möjligt är min uppfattning i frågan.

Nåväl det är en spännande tid framöver och vi får se hur det går. Man ska komma igenom provvalet också. Där är vi inte riktigt ännu. Så visst är det ett litet hasardspel att ställa upp som kandidat för Sveriges Riksdag. Man vet inte i förväg om man är välkommen och konkurrensen är som sagt hård.

Den som vill stötta min kandidatur får gärna visa det i min grupp på Facebook. Nu har valrörelsen börjat. Om jag inte kommer in i Riksdagen så skulle jag gärna arbeta som ledarskribent faktiskt. Ha det i åtanke ni som är tidningschefer ;-).

, , , , ,

5 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Mary

Kul att slutligen få ett ansikte på dig, med fler som dig förlorar vi garanterat.... :D

Du har mitt stöd men inte min röst av skäl jag tror du respekterar. Hälsa Ragnar.

Mvh

Johan

stationsvakt@gmail.com sa...

Lycka till! :-)

Inez sa...

Hej,Mary!

Jag förstår så väl att du våndas och tycker att det är tufft att kanditera till Riksdagen för Moderaterna när det har dykt upp ytterligare en kompetent kandidat som kandiderar. Men jag tycker att du ska fokusera på den goda kraften och fokusera på att du också är väldigt kompetent och kan tillföra politiken utifrån dina politiska hjärjefrågor. All negativ fokusering dränerar den goda kraften.
Jag tycker du ska fortsätta och kämpa.

Jag önskar dig all lycka till i valet!

Inez Filantropen

Mary X Jensen sa...

Tack ska ni ha.

Jag tycker att Abrahamsson är kompetent. Hon är en av flera. Det finns många... I min kommun bara så är vi tre som jag känner till, det beror ju på vad föreningen vill också.

J.N sa...

Jag tror du passat utmärkt som ledarskribent och klarat det bättre än de flesta av de borgerliga ledarskribenterna jag läser! Lycka till oavsett vad du väljer :)