torsdag 10 september 2009

Höj skatten men inte för mig...

Det är OK att höja skatten för andra, men inte för mig menar många svenskar i en undersökning som gjorts av AB/Sifo. I den socialdemokartiska retoriken låter det som om det är de där "rika" som ska betala mer i skatt för de har ju ändå så mycket. Det är så kallat orättvist att de har mer. Det är inte bra. Man ska dock komma ihåg hur det varit och hur långt ner i inkomstlägena socialdemokrater har gått när de räknat folk som möjliga att beskatta hårdare.

Fredrik Reinfeldt och alliansregeringen har sänkt skatten så att väldigt många normalinkomsttagare i princip fått en månadslön mer i plånboken per år. Visst får höginkomsttagare mer än andra. Men å andra sidan betalar de redan så väldigt mycket mer i skatt också. Man ska inte glömma det.

Så kom ihåg detta - i socialdemokraternas Sverige äro alla höginkomsttagare och ska betala mer skatt. För grejen är att det blir för små intäktsströmmar om man bara ska ta ifrån höginkomsttagarna för de är ganska få.

3 kommentarer:

Magnus Carlbring sa...

Den sköna nya värld som det här nya arbetarpartiet skapar blir allt genomskinligare och alltmer falsk: en skrivbordsprodukt av en skicklig pr-organisation, det är allt.

Men ideologin i botten är horribel och handlingarna urbota dumma: man ska bygga motorvägar (i en värld där vi tvunget måste minska biltrafiken), man ska sänka skatterna (i ett samhälle där de sociala klyftorna ständigt ökar; bilar bränns i förorten, pensionärer får inte en fair del av det samhälle de själva byggt upp, lönearbetare tvingas till sänkningar, fackförbund försvagas liksom a-kassan) och nu framkommer det (fast vem är förvånad?) att det finns en underliggande plan att skapa ett låglönesamhälle med en klass av working poor.

Idén är dödfödd och patetisk och gammaldags. Till och med i USA har vinden vänt mot ett mer solidariskt samhälle.

frasse sa...

I ett rödgrönt Sverige är det inte du som bestämmer över dina pengar, det gör Mona Sahlin och Lars Ohly ÅT dej.

Magnus Carlbring sa...

Och vad är Alliansens utportioneringar av skattemiljarder, annat än makthavares jovialiska gester åt sin befolkning?

Men visst, politikerna är anställda av oss, för att tjäna oss, det stämmer.