torsdag 10 december 2009

Nu har jag sovit på saken...

Visst blev jag besviken över att inte få en bättre position på kandidatlistan i provvalet. Men å andra sidan - det är nu det börjar. Det var provval och det var medlemmar som inte känner mig som röstade. Jag inbillar mig att plattformen utanför min valkrets är större.

Man blir aldrig profet i sitt eget land. Så är det.

Så nu har jag brutit ihop, reser mig och går vidare...

Jag är dock mycket glad för Karl Sigfrids placering. Plats 11. Det betyder att nätfrågorna har betydelse. Det är det viktigaste.

Riksdagen är inte det enda stället i världen, så tänker jag.

Vi ses på barrikaderna.

6 kommentarer:

Mattias Lönnqvist sa...

Dessutom är det inte slut förrän det är slut.

Alla nomineringskommittéer (eller valberedningar, eller vad man nu vill kalla dem) gör ändringar på listan.

För Folkpartiet Stockholms län innebar det (bland annat) att Amanda Brihed flyttades upp 17 platser (från plats 59 i provvalet till plats 42 på listan).

Nu är givetvis inte plats 42 mer valbar än plats 59, men du ska inte utesluta att du kan komma högre på listan. Sett till de namn som fanns med i Moderaternas provval är det få som kan nätfrågor och sociala medier bättre än dig.

Däremot är nog -- tyvärr -- en valbar plats utesluten, men jag tycker inte att du ska detta val som enda och sista chansen att komma in i riksdagen.

Sedan ska man aldrig glömma att en valbar plats inte alltid är valbar. I valet 2002 hade Moderaterna i Sundbyberg en väldigt duktig kandidat på plats 12, vilket räknades som säker. Sedan vet vi ju hur det gick i det valet, och en av Stockholms duktigaste unga politiker kom därmed aldrig in i riksdagen.

Så i korthet; det är "bara" att bita ihop och komma igen nästa gång. Men innan dess tycker jag att du ska använda ditt nätverk för att pusha dig mot nomineringskommittén, så att du kan flyttas upp en bit på listan.

Och försök också hitta några som kan tala för dig på nomineringsmötet (om ni har ett sådant) vilket är sista chansen att påverka listan.

Sedan tycker jag också att det är lite tråkigt att kändisskap och vilka uppdrag man haft tycks spela större roll i provvalen än kompetens och vilka frågor man vill driva, men det är så provvalen fungerar, och man får försöka anpassa sig efter det.

Anna Troberg sa...

Helt rätt inställning, Mary! Kör så det ryker! :-)

Leif Ekstedt sa...

Det gäller över allt"Borsta mig på ryggen". Men som sagt , de skall till en valberedning också.
HUF Stockholm salig i åminnelse.
Under mitten av 50_talet!! deltog jag i unghögerns valberedning. Minst tre möten innan allt var spikat. Du har bara börjat så visa Dig det kan löna sig. Lycka till!

Widham sa...

Vad glad jag blir att du inte ger upp Mary. Du behövs!

Anonym sa...

Hm, din blogg är helt ok. Men när man hör dig prata i verkligheten så blir jag tveksam.Det är går liksom för segt och är för tillkrånglat. Jag tror dagens politiker behöver vara snärtigare helt enkelt. Oavsett partitillhörighet.

Mary X Jensen sa...

Anonym - jag skulle önska att du talade om vem du är.

För jag är nog inte så krånglig rent allmänt, men kanske i vissa situationer. Jag behöver självklart konstruktiv kritik.