torsdag 7 januari 2010

Ingen m-bloggare nominerad...

Aftonbladets tävling om Stora Bloggpriset drar igång. De nominerade bloggarna är nu klara och ni kan börja rösta. Piratpartiet har TRE bloggar med som nominerade inom politik och samhälle. Det är Farmor Gun, Opassande (som vann förra året) och det är HAX som numera jobbar för Piratpartiet. Det är ett tecken på att de kan det här, de bloggar mycket, de vet hur de ska rösta och nominera, de kan internet. De kommer att dominera internet under valrörelsen, tro mig. Därför kommer det att gå bra för dem. De kan konsten att mobilisera och samarbeta. Andra partier borde lära av detta. Socialdemokraterna försöker men de är inte heller nominerade.

En viss avundsjuka kan jag känna inför att min blogg inte blev nominerad i år heller, för jag ligger i och jobbar hårt. Jag tror verkligen på kraften i nätet. Om inte annat så bevisades det av EU-valet. De gamla partierna sitter still. Jag är förvånad och uppriktigt ledsen över att inte de moderata bloggarna finns med och stöttar varandra. Både Kent Persson och jag själv är synnerligen flitiga bloggare och deltar i samhällsdebatten mest hela tiden. Men vi behöver stöd från våra egna, i alla sammanhang. Var finns det stödet? Kritiken är rättfärdig. Hur ska vi vinna val om vi inte stöttar varandra?

Själv har jag i år röstat på Farmor Gun eftersom hon för mig representerar och stärker att det inte bara är ungdomar som finns på internet. Aftonbladet har ännu inte lagt ut sin intervju med Farmor Gun (hallå det här är internet här sker saker i realtid säger jag till AB-ledningen) så därför kan ni läsa om henne i en äldre artikel från DN istället. Hon är en så härlig person och hon skriver så bra. Uppdatering: Så kommer här intervjun med Farmor Gun.

Kolla in de nominerade bloggarna här - och rösta.

Alla nominerade bloggar är bra. Och jag kommer livfullt att jobba för att läsa och länka till alla nominerade framöver. Kent gratulerar de nominerade i en bloggpost och hänvisar till en artikel på Livbåten som handlar om länkningar bloggar emellan. Det är ett intressant fenomen i sig..

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

13 kommentarer:

Tokmoderaten sa...

jag avser stötta Er mer framöver, i den mån stöd från mig är just stöd...

Kram!

Mary X Jensen sa...

Klart att det är stöd Fredrik... Självklart. Vi stöttar varandra.

Leif Ekstedt sa...

Det viktiga är, att Kent och Du har goda besökssiffror och framförallt får igång debatten.
Många moderata bloggare visa två metoder. Veteraner svarar på brev eller blogg. De färskare riksdagsmännen har större behov av, att få berätta vad de jobbar med och det är en god början.

scaber nestor sa...

Jag trodde faktiskt att du skulle bli nominerad i år.

Mary X Jensen sa...

Scaber - jag trodde faktiskt också det. Att jag skulle bli nominerad. Men nu blv det inte så. De som blev nominerade är bra och det blir en fin skjuts för Piratpartiet i valrörelsen ;-) Bra för dem.

Tor sa...

Instämmer. Du borde verkligen ha blivit nominerad. Du är som en Camilla Lindberg i FRA-debatten - det där lilla som gör att man inte helt förlorar hoppet på att det finns liberaler i allianspartierna som klarar att kombinera en hållning i mer traditionella politiska frågor med en lyssnande attityd och ett sunt intresse för informationspolitik. Det är ett mysterium att moderaterna inte klarar att lyfta fram dig bättre.

Anonym sa...

Jag sag rubriken pa din post i Aftonbladet, blev faktiskt lite provocerad och kom hit for att papeka att inforarna av FRA forhoppningsvis inte kommer vinna nagra bloggpriser i bradrasket.

Men sa ser jag till min hapnad att du ar ju MOT FRA!

Jahapp...*skruvar lite pa mig*...da far jag val saga grattis och sta pa dig i stallet da! :-) Och lycka till med nominering nasta ar!

Elker sa...

Hmm, men du kan väl inte bli nominerad?

Du satt väl med i juryn?

Mary X Jensen sa...

Elker - nej jag har inte suttit med i någon jury. Bara varit med och nominerat det har flera av de nominerade också gjort.

Anonym sa...

Men du är för Reinfeldt, kungen av spioneri, det är fel, du är fel!

Är du förvånad ingen röstar för dig? Vi vet hur det skulle gå, en gång i Riksdagen, kommer du bara at samla din 54KSEK för resten av ditt liv ...

Mary X Jensen sa...

Anonym det var en osedvanligt dum kommentar. Jag vet att det var många som röstade på mig. Men fler på de andra. De är bra allihop men det betyder inte att jag är dålig.

Dra gärna någon annanstans med dina dumheter.

Unknown sa...

Farmor Gun kommer att vinna lätt!
Det kommer bli väldigt skoj att se.

Elker sa...

@Mary: Okej! Det var det jag syftade på, trodde inte man kunde bli nominerad om man nominerade.

Men man lär sig något nytt varje dag! :)