lördag 9 januari 2010

Varför skulle vi ogilla att Mona Sahlin sitter kvar...

Rykten drar i gång att Mona Sahlin skulle bytas ut som statsministerkandidat till förmån för Margot Wallström. Nej säger (s) det är inte sant. Det är bara allianspartierna som kan sprida såna rykten och har att tjäna på det menar man.

Jag vet inte det jag.

Uppdatering: Det här är årets första tidningsanka menar Peter på Röda Berget och tror att jag myser över saken. Inget kan vara mer fel. Jag tycker absolut att Mona Sahlin ska vara kvar. Mycket på grund av att hon för mig representerar socialdemokratin och skillnaderna blir så uppenbara. Så blanda inte in mig i det där är du bussig. Jag tror nämligen att det är det politiska programmet är det viktigaste när val ska avgöras idag. Inte så mycket trevligheten hos enskilda politiker. Jag tror att de flesta justa politiker tänker så. Det säkert fulgrepp - men det gäller båda sidor i så fall. Allt som står i tidningarna är inte planterat av partistrateger.

(AB) (Expressen)

Andra som bloggar: Försvararna av (s) Peter L Andersson Johan W Monica Green Kulturbloggen

Seved Monke

7 kommentarer:

Jinge sa...

Det vet du visst Mary! :-)

Anonym sa...

Ja, det bästa för Alliansen är utan tekan att Mona stannar kvar som partiledare och inte sår några frön för att förändring ska ske.

/Klas

Anonym sa...

Margot W eller Mona S Anmäl
Trots att Margot Wallström sagt sig vara ointresserad fortsätter skriverierna om att hon kan bli en extremt duktig statsminister och politisk ledare. Allt detta grundar sig endast på förhoppningar om hennes kvalite och duglighet då hon inte varit i landet på lång tid och någon slutsat om detta inte kan dras från hennes insatser i EU. Man vet inte om hon är duktig och kunnig men hoppas och tror att hon skall vara det. Vad gäller Mona Sahlin är förhållandet det motsatta, hennes mål i livet är att bli statsminister och hon har redan talat om för pressen att hon skall bli det och redan börjat dela ut ministerposter Hon har hela tiden varit verksam i landets politik och alla känner till hennes kapacitet så bedömmningen av henne kan baseras på fakta. Hon är den polittiker i landet med mest oegentligheter och fiffel från alla områden hon varit verksam hon har utnyttjat sin ställning för att ordna jobb till familjemedlemmar. Sedan hon blev partiledare har partiets opponionssiffror sjunkit från 46 till 32 % och massor kommer inte att rösta på partiet så länge hon är ledare. Detta talar sitt tydliga språk vad gäller duglighet och kompetens för den post hon har Antag att Angela Merkel (Doktor )eller Hillary Clinton (Jurist)skulle gå ut i pressen och säga att dom brukar sitta på toaletten och läsa Fantomen. Det skulle kallas monumental omdömmeslöshet men det är vad Mona Sahlin ( gymnasium sociala linjen 3,1 i betyg) gör. Det är helt klart att alla hellre vill ha Margot Wallström som de tror kan bli en bra ledare än Mona Sahlin som helt ävertygande bevisat sin oduglighet och inkompetens och olämplighet att vara landets främsta representant..

Anonym sa...

Moderater äger media har som taktik att smutskasta partiledaren så har man alltid gjort knepen har varierat men det har alltid variit personliga påhopp och ren kränkning.
Moderater är kräk och ska behandlas därefter.
En knäckt moderat är vad som är önskvärt . Moderater de ska hållas mycket korta.
De uppvisar en empatilöshet som bör elimineras bort. Så göres bäst om de får ställas inför stora prövningar.
Sådant är moderater ovana.
Moderater politik mot svaga i samhället har fått och kommer få absurda konsekvenser ja där t.o.m f-kassan varnar för självmord.
Därför ska moderater tas stenhårt verbalt.

Mary X Jensen sa...

Anonyma självmarkerande kommentarer är trista. Men den som skriver så där vill väl inte skämma ut sig själv genom att vara öppen.

Anonym sa...

"Varför skulle vi ogilla att Mona Sahlin sitter kvar".Nä det förstår inte jag heller för Alliansen åker ju väck oavsett vilket !.

Pelle

Essbeck sa...

Det är ju större risk att Reinfeldt tar ett steg tillbaka ifall alliansen förlorar valet. Då betyder det att en så kallad populär stadsminister får lämna över stafettpinnen till en sk impopulär stadsministerkandidat.

Händer det så så är det en seger för politiskt innehåll i partiet före politisk image kontra politisk image utan sakpolitisk debattvilja.

Detta är ingen sakpolitisk diskussion och den är i högsta grad ointressant.

Dags att börja prata sakpolitik istället om ni har vilja till det.