torsdag 4 februari 2010

Mingel Stora Bloggpriset 2010

Fotograferade alltihop gjorde Ragnar Jensen...Jan Helin, chefen på Aftonbladet tror på bloggar - han har en egen som han skrev på efter festen.

Schyffert var lite rolig...
I spänd väntan..Sedvanlig catering med vin för den som önskade, själv drack jag Fanta för jag körde bil...

I väntan snackades det glatt bland alla bloggare, alla känner vi varandra på något lustigt sätt även om vi aldrig har setts...
En gala om sociala medier utan twitter fungerar inte numera. Meddelandena rullade snabbt på twitterskärmarna. Himla kul. Särskilt denna tror jag att Farmor Gun gillade.Levande musik hör till förstås..


Första vinnaren - 365saker du kan göra
Johanna Sjödin unga piratpartist, (oj då Johanna meddelar astt hon inte är piratpartist bara gillar att hänga med dem, det gör jag med fastäm jag är moderat). De hade tre bloggare med i kategorin politikoch samhälle. Utöver Farmor Gun, Emmas Opassande och Henrik Alexandersson. Själv var jag först lite besviken över att inte ha blivit nominerad i år heller faktiskt, för jag jobbar och sliter. Men det gör vi alla och de som blev nominerade är så bra så man måste bara vara glad för deras skull.


Vann gjorde Farmor Gun- vilken glädje för alla. Det stampades i golvet och applåderna ville inte ta slut.När Gun tog mikrofonen och talade om hur det låg till här i världen och att ett fritt internet är viktigt tystnade alla och när hon talat klart ville inte jublet ta slut.Emmas Designblogg - jag älskar inredning och ska börja hålla koll på den här bloggen.Abbes pappa skriver bloggen om lille underbare tappre Abbe. Värmen i hjärtat - Grattis!  Abbes har blivit allas vår unge på något sätt. Härligt.


Moderskeppet - nu ska jag lära mig Photoshop och börja använda systemkameran...Bara ben på Glenn Hysén - inte min bag, puck eller boll tänker jag, men de uppskattades uppenbarligen av många eftersom de vann. Måste nog ta mig en titt i alla fall.


Kenza vann med sin modeblogg. Det är en helt annan genre än den jag själv huserar i. Här pratar vi om flera hundra tusen visningar i veckan. Man minns när man själv var 18 och det var Shantung 23, mantovaniskor och Bognerjacka som gällde. Oj oj, när de blir lite äldre de här modebloggerskorna och får andra intressen. Då får gubbarna huka sig.


Och så min favoritpolitiker då. Carl Bildt. Då blev jag glad... Han var nominerad förra året och i år fick han hederpris. Han är utrikesminister och ser bloggen som ett arbetsredskap. Det är vad det handlar om att assimilera de sociala medierna, inte plocka in dem och försöka göra om dem till det man redan har. Precis så. Han är så cool.  Alla pristagare- bottennappet var dock att Kenza blev uppmanad att lägga sig ner framför alla. Det var fånigt. Hon är så bra. Och massor med pengar tjänar hon också på sitt bloggande. Mer än de flesta... Full respekt till henne...


The winner is Farmor Gun - helt enkelt bäst av oss alla är hon. Skarpsinnig, med vass tangent, påläst och frihetsälskande är hon. Dessutom ett levande bevis på att Piratpartisten inte är en finnig sjuttonårig kille. Livbåten kallar henne för drottning och det är hon nog också. För mig känns hon som en storasyster eller ung mamma på nåt sätt. Våra olika politika åskådningar till trots har vi blivit väldigt goda vänner. Nu kandiderar hon till Riksdagen för Piratpartitet och jag tror att hon kommer in.
Anna + Mary + Mary i samspråk
(skvaller kallar fotografen det hela, jag ska ta itu med honom sedan)Farmor Gun i intervjutagen, det blir nog många framöver...

Det som slog mig i år var att smådatorerna var utytta mot ipod.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


5 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Ja, visst är det kul att farmor Gun vann! Hon är värd det, och samtidigt känns det som ett erkännande till alla seriösa samhällsbloggare!

Ja, så tänkte jag "låna" en bild från dig till min blogg också, gissar det är OK.

Ragnar sa...

Låna på bara!
/Ragnar (fotograf)

Nedslag sa...

Hej Ragnar och Mary. Jättefina bilder. Jag sparade mig för att se era. Så det var premiär.

Må gött. Ikväll ska jag äta Bacon ;)

Jens O. sa...

Tack för igår Mary. Det var både kul och trevligt, att få mötas i verkliga livet. :-)

Johanna Sjödin sa...

Hej Mary! Trevligt att ses. Jag är inte pirat, btw, bara en "hang around" som trivs bra i deras sällskap :-)