fredag 5 mars 2010

OK - jag är en toppenmoderat...

Klädkoder är svårt. Men nu kommer mitt parti med riktlinjer eller ska vi säga råd. Kanonkul. Man kan naturligtvis skratta och göra sig skojig över detta. Men faktum kvarstår att det finns människor som känner osäkerhet inför hur de ska klä sig i olika sammanhang. Då kan det faktiskt vara bra med lite tips. Det är väl menat.

Jag minns min tidiga ungdom då det var helveckat och pärlhalsband som gällde. Mer tant då än nu - då jag faktiskt klär mig precis som jag känner för. Det finns fördelar med att lägga några år bakom sig. Man får distans och perspektiv.

Frisyren är som den är, ett par fingrar genom luggen bara, klart. Vindrufs, bekvämt... Hel och ren. Fixat.

Detta får mig att tänka på det år då IBM skulle börja sälja PC. Det alltid kostymklädda företaget beordrade alla att klä sig mer "leisure". Så alla IBM:are som var med på den stora IT-mässan i Las Vegas det året gick klädda i gröna tröjor med blå krage så att man skulle se hur avspända och tillgängliga de var för den nya  kundkretsen. De yngre... Haha.


Uppdatering: Pär Henriksson förtydligar på sin blogg och jag håller med honom.

Uppdatering 2: Detta blev alltså dagens cykelställdiskussion. Avdelning oviktig egentligen. Men tacksam. Den här typen av dokument/tips finns nog i alla partier. Kanske inte ordagranna. Själv har jag varit med i moderaterna sen 1973 och hängt med i utvecklingen ganska bra om jag får säga det själv. Många tror att det ska vara på ett visst sätt och det här dokumentet handlar om att man inte behöver vara så rädd för att vara sig själv. Inget konstigt alls.

Bloggar: Lisa betraktar det som att man ska in i fållan. (försök få in mig i en fålla du ;-). Verkar inte vara så lätt med Fredrik Antonsson heller. Alliansfritt är inte heller positiva, men vem trodde det. Skulle de vara positiva mot något alliansen gör skulle jag rent av tvinga i mig en skiva blodpudding. SvDs ledarblogg. Johan drar lumparminnen.

Själv tar jag det hela med ro...(Aftonbladet)

5 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Haha, det var bra.
Vill tipsa om en fd politiker som aldrig brytt sig om att klä sig på ett speciellt sätt.
Han var bara sig själv och koncentrerade sig på att granska makten och att tycka till. Och det gjorde han bra.
Gör fortfarande bra - och aktuellt!
Läs Hans Lindblad på min blogg idag!
http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/gasttyckare-h-lindblad-om-fra-polisen.html

Mary X Jensen sa...

Jag tycker alltså inte att det är fel att ge den här typen av råd. Det förenklar för alla och behöver inte ses som absoluta direktiv.

Anonym sa...

Ja, politik är showbiz för fula människor.

Mary X Jensen sa...

Hur snygg är du själv anonym? Vågar inte ens tala om vad du heter.

Anonym sa...

Hej hej
Det som Aftonbladet pekar på är väl snarare att alla råd handlar om att folk ska klä "ner" sig. Vilket skulle innebära att normalmoderaten inte kunde komma på tanken komma "underklädd", bara "överklädd" till ett evenemang där pöbel eller press riskerar se dem.
Dessutom handlar "tipsen" också om att svartvita foton ger sken av trovärdighet och ordlistan handlar om att inte skicka signaler om åsikter som den som yttrar sig faktiskt kan råka ha (säg inte "riktiga jobb", "arbetslös" osv). Man försöker tona ner hela von oben-attityden. Det är det som är problemet. Tips för osäkra är en helt annan sak än en varumärkesprofil, och det är det man pratar om i dokumentet.
Ha en trevlig helg önskar typJenny