tisdag 27 april 2010

Valrörelser består av grodor och övertramp...

Ibland undrar man vad som händer med politiker när de ska debattera. Det tappas ändlägen på nåt sätt. Mats Odell kastade ur sig begreppet Tobleronepolitik idag om (S) och Mona Sahlin. Då tappar oppositionen koncepterna i sin tur och så är det i full sving sen. Nu ska alla skämmas. Det tycker Paul Ronge, det tycker Thomas Östros, och jag kan bara tänka mig vad Johan W kommer att säga om det här.

Marteus tycker att Mona Sahlin själv skulle skoja om det hela, men det krävs både humor och distans förstås. Jag känner inte Mona Sahlin och vet ej om hon besitter dessa egenskaper. Men att många socialdemokrater inte verkar ha så mycket humor när kritik uppstår är bekant. Thomas Bodström är dock lite vild och crazy när han tar udden av det negativa begreppet Bodströmssamhället och döper sin blogg till detta. Det tycker jag är kaxigt gjort.

Tobleroneaffären ligger bakom och personligen tycker jag nog att Sahlin fått lida nog för det där. Alla kan trassla till det. Det är alltid lätt att vara klok för andra. Man kan sitta i smöret själv fortare än man anar. Men det är val nu och det blir lite patetiskt om alla ska hålla på och be varandra om ursäkt för alla grodor som ramlar ut i debattens hetta. Det lär bli mer. Jag tycker på något sätt att anklagelser om stupstockar som förmedlar att regeringen driver männsikor in i döden för att försäkrings- och bidragssystem ändras är minst lika allvarliga om inte värre. För då använder man tredjeperson som verktyg. Det är fult det också.

Sen tycker jag inte att hon ska vinna valet och bli statsminister men det beror på att jag är moderat och har andra politiska idéer.

Samtidigt så blir det väl allt mer uppenbart att det inte är rubrikerna i tidningarna man ska ta fasta på när man försöker förstå innehållet. Det fick Littorin känna på idag. I en bisats uttyckte han att några måste sluta spela dataspel och det blev genast rubrik. Så lätt kan det vara. Det var inte riktigt det han menade och det förstår alla som läser artikeln.

Jag tror inte att Mona Sahlin behöver beskyddas av Östros. Hon är en rutinerad politiker. Men för den skulle vore det kanske bättre med sakfrågeargument än personliga påhopp. Om jag får säga min mening. Att tro att socialdemokraterna kommer att vara snällare är nog att vara alltför hoppfull. Tyvärr. Kent tycker att debattläget ska vara hyfsat eftersom demokratin förlorar på om det är allt för hårt. Jag håller med honom. Vår vän Tokmoderaten drar dock ut svängarna oh skriver skröna.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Mary

Och ja, jag har reagerat

mvh

Johan

Anders sa...

Hej Mary

Med risk för att upprepa mig med det jag skrev i Kents kommentarsfält så är det viktigt att sätta ett ord på poltiken. Se hur sossarna gjorde 2002 när de pratade om moderaternas skattesänkningar om 130 miljarder, pensionärsskatten, stupstocken osv. Sossarna är orolig för att det nu finns en etikett på deras lånepolitik. De är livrädda för att bilden ska sätta sig hos allmänheten och försöker med sitt indignationsnummer få alla borgerliga att ta avstånd ifrån det. Om det var harmlöst hade det låtit det passera, eller hur?

Hansa sa...

Varför skulle det vara fel att använda det som finns att använda mot Vänsterkartellen för att helt enkelt vinna valet? Vad är det för larv?
Det är ett för ängsligt sneglande på vad vänstervridna statsvetare och kommunikationsexperter som Ronge säger. De är ju för f-n vänsterfolk och har intresse av att vända uppmärksamheten från själva sakfrågan, vilket är Tobleronepolitiken, till att handla om hur onda Alliansens företrädare är. Om vi ska vinna val så ska vi inte dra oss för att vara lika fula som någonsin Thomas Östros, demagogen.

Emmie sa...

Hur mår Toblerone av uppmärksamheten?

Mary X Jensen sa...

Anders och Hansa - märker ni inte att jag försöker problematisera det hela?

Jag tror att vi kommer att få höra mycket liknande under valet. Men tror inte att man vinner på att vaa dum.

Hemlige sa...

Inget konstigt. Alliansen närmar sig ju allt mera Sverigedemokraterna och nu använder sig redan regeringens ministrar av Sverigedemokraternas retorik. Vi såg ju tidigare hur moderater på samma sätt använde sig av Sverigedemokraternas videomaterial på YouTube. Officiellt kommer inte samarbetet att offentliggöras före valet, men internt är det redan ett faktum.