tisdag 13 april 2010

Vissa tjejer tar hjälp av sina pappor när det börjar blåsa...

När jag läser om Mona Sahlins vallokomotiv så kommer jag att tänka på just det, att vi ropar på pappa/mamma när vi känner oss osäkra. När det är jobbigt så vill man ha det trygga och kända omkring sig, det gamla gardet som varit med ett tag och där man känner tillit. Ingen skugga på det för all del, ingen är mer för erfarenhet än jag. Det är ett ofta underskattat kriterium. Erfarenhet och utbildning. Veteraner. Men om det handlar om nysatsning i politiken som Socialdemokraterna nu vill göra så kunde de väl ha blandat ut med några fler nya ansikten i alla fall. Detta lag är dock ett gäng som var med och förlorade valet 2006. Men nåväl. Inte mitt problem. Men visst undrar man. Jag har lärt känna en hel del mycket trevliga socialdemokrater under min tid i sociala medier. Var är dom någonstans.

Det ska visst satsas på Jobben och barnen ska få egen polis. Det låter nyskapande. Eller? Förvisso minns jag sen barndomen konstapel Fengström eller Fengis som vi kallade honom. Han var alla barns polis i Sumpan och den som hade hand om skolpolisverksamheten. Rund och god med skärmmössa, uniform och batong spatserade han på Sumpans gator och torg. Var älskad av alla faktiskt. Som jag minns det.

Enligt Bodström handlar det om att arbeta förebyggande för att kunna ringa om någon verkar ha kommit i kontakt med sprit och knark. Det finns ett färdigt förslag och bara trycka på knappen. Jahaja... Vissa undrar om det handlar om angiveri rent av eller som Scaber Nestor skriver. När det här missbrukas av mobbare då, hur kan det bli - lite snarlikt gredelina kuvert faktiskt. Thomas Bodström är ändå jurist. Alla barn egen polis - hör ni hur det låter? Ungar borde ha tillgång till andra vuxna än poliser innan de hamnar i lagens garn. Med tanke på att det ligger högvis med outredda brott på hög hos polisen redan idag så kan man undra hur de ska prioritera sitt arbete i fortsättningen.  Men Thomas Bodström kanske menade en "Fengis"?  Som ett komplement till andra vuxna i samhället. Förmodligen är det, välmenat som perpettersson funderar kring.

Men hur som helst fyra mål har socialdemokraterna satt upp för valrörelsen - fler jobb, mer utbildning, minskad barnfattigdom och minskat socialbidragsberoende. Kent Persson är inte jätteimponerad precis över dagens debatt artikel i DN med Mona Sahlin som avsändare. Mats Gerdau anser att det är snömos.

Vad är nytt och vad skiljer från borgerliga alliansregeringen egentligen? Barnfattigdom och minskat socialbidragsberoende är en ren följd av jobblinjen, eller hur?  Mer utbildning? Det står platser tomma på lärosätena. Fler jobb - det kommer med automatik med högkonjunkturen.

Så alla som  (S):are igår ondgjorde sig över moderaternas vårkampanj - är det här så mycket bättre, sett ur er synpunkt? Jag bara undrar.

Tilltalas själv mer av den moderata ansatsen om rättvisa. Vad gäller jobb, sjukvård, utbildning. Skolan med godkända betyg känns betydligt viktigareoch mer angeläget än vad egen polis till barnen gör.

Tycker emot regeringen gör förstås. Kulturbloggen anser att finansministern är fräck och då inte i positiv mening. Men uppenbarligen finns det olika sätt att se på rättvisa. Socialdemokraterna vill inte tala så mycket om att en sjuksköterska genom skattesänkningar har fått nästan en månadslön mer per år i plånboken. Det vider förstås efter de tänker ta tillbaka de där pengarna så fort de ommer till makten. De talar om skattehöjningar och inte är det höginkomsttagarna som blir drabbade av det.

Men det handlar om jobben oavsett vilket parti som talar. Men den stora frågan är hur vi får till det här med jobb. Att alla vill ha och vet att det behövs för att kalra välfärden vet nog alla nu. Nu vore det intressant att få ta del av hur det ska gå till. PJ Anders Linder har lite idéer. Som sagt - hur ska målen nås. Det vill jag veta.


Aftonbladet

Bloggar: HBT-sossen snackar om rättfärdighet istället för rättvisa och har en liten diskussion om det som kan vara av intresse. Eva-Lena Jansson undrar varför moderaterna försöker vara socialdemokrater. Kan hålla med om att Corporate Bullshitbegreppen haglar men det gör de ju rätt allmänt i politiken varifrån de än kommer. Som om alla väjare vore dumma i huvudet. Så är det gudskelov inte. Men jag betraktar allt att det finns ett innehåll i det hela.

Johan W tycker att det märks att valrörelsen kommit igång med anledning av att moderatbloggare nu klagar allt på sossarna. Haha - jag tänkte detsamma i går när (S)-gänget drog i gång och var indignerade över vad moderaterna hade att säga.

Nåväl när valet är över kommer vi att veta. Fram tills dess blir det för min del att övertyga om den borgerliga alliansens fördelar som jag själv tror på.

(SvD)    Expressen


Peter L Andersson (S):are
Peter Högberg (S):are
Röda Berget (S):are
Krassman (S):are

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Mary

Men hur ska ni ha det i Alliansen? FP beskyller oss för plagiat och M för skåpmat emedan KD alltid tycker tvärtom (förutom Antonsson) och C har inte en riktigt klar linje.

Men jag håller med dig i en sak, för nu börjas det... och det tillhör väl spelet?

;)

Johan

Anonym sa...

Åtminstone så har inte Socialdemokraterna ännu tagit livet av folk som Moderaterna valt att göra när de tog ifrån dessa sjuka människor deras livsvärdighet.Sådant går aldrig , aldrig att glömma någonsin.

Kajsa

Ulrika Falk sa...

Och "nytänkandet" i Moderaternas politik är...? Skattesänkningar?

Johan Ulvenlöv sa...

Ja. Det är bättre.

Björn Fridén sa...

Den moderata förnyelsen är väldigt spännande att följa. Här finns en lista över M:s viktigaste valfrågor från den allmänna rösträttens införande och framåt http://tinyurl.com/ybcu3jk