måndag 24 maj 2010

Svårt att ta Björklund på allvar ibland...

Att unga människor under 23, man är väl myndig vid 20 numera har jag för mig, ska ha hälften av den lön som äldre får. Det var väl ändå lite kort tänkt i alla fall? Det måste väl ändå bero på vad man  gör och hur mycket man arbetar. Ingen är betjänt av att åldersindelningen förstärks. Varken äldre eller yngre.

Här får vi nog säga att det bör tänkas om och absolut en meter längre. Aningens förvånande utspel faktiskt. Någon god tanke finns det säkert men den bör nog utvecklas om man säger så.


Aftonbladet


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

Björn Fridén sa...

Man blir myndig vid arton…

ConnyT sa...

Det är svårt att bli överraskad av de förslag FP kommer med nuförtiden (man har blivit luttrad), men nu lyckades dom igen :)

Så en person som hoppas av skolan efter 9:an och jobbar i kassan på Konsum när han/hon är 16 ska jobba med halv lön i 7 år?!

Hur många arbetsgivare kommer vilja ha kvar dom som fyller 23 om det kostar hälften att ta in nya 18-åringar?

Undrar om detta är rätt sätt för alliansen att locka ungdomarna i valet... ;)

G(r)ÖN sa...

God tanke? Klart det finns en god tanke men som det gamla ordspråket säger: Vägen till helvetet är kantad av goda intentioner, och Björklund bygger sig en motorväg.

Ola sa...

Vem vill anställa en ungdom med ingen erfarenhet om lönen är liknande en med 15års erfarenhet?

att sänka lönerna för ungdomar skulle ge fler arbetsgivare att vilja anställa de i huvudtaget.

Just nu har vi en uppblåst och reglerad arbetsmarknad där ungdomar inte kan ta sig in över tröskeln för att staten har satt tröskeln så högt.