onsdag 5 maj 2010

Vad fiffigt - låna pengar på huset för att betala fastighetsskatten...

Kära nån nu kryper dumheterna fram här. När fastighetsskatten återinförs av (S)-gänget om de nu vinner valet så blir det ingen pardon tydligen för dem som har ett hus men dåligt med medel. Pensionärer till exempel, som har strävat hela livet för att betala av sina lån uppmanas av miljöpartiets Mikaela Valtersson att ta lån på huset. Fiffigt värre (NOT). Sanna Rayman har synpunkter på saken och är väl lika lite imponerad som jag av lösningen.

"– Har man en dyr villa, även om man köpte den för mycket lägre pris, så har man också en möjlighet att ta lån på sitt hus. Man har ju ett kapital som ligger i botten och som är en tillgång som man sedan kan sälja eller ta lån på." (SR)

Vilken otroligt dum idé. Hur kan man bara tänka på det sättet? Man tar sig lätt för pannan. Vad blir nästa idé undrar Edvin och skriver - "Är det att folk ska låna pengar eller sälja sina lastbilar för att betala vänsterns kilometerskatt? Att folk ska låna pengar eller säga upp sig och kräva avgångsvederlag för att betala vänsterns höjning inkomstskatten? Att företagare låna pengar eller sälja deras tillgångar för att betala vänsterns förmögenhetsskatt?"

Thomas Böhlmark har tidigare varit positiv till Mikaela Valtersson som miljökort men har nu ändrat uppfattning. Flera borde tänka till, blir det rödgrön regering så kommer alla möjliga intressanta idéer vad det verkar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


Bloggar: Ardenfors Magnus Anderson Seved Monke

1 kommentar:

Anonym sa...

Tja, alliansen tycker ju att man ska sälja huset om man blir utförsäkrad och inte får jobb. (det är det som faktiskt gäller när husmark-persson hänvisar folk till socialbidraget).