fredag 25 juni 2010

Statsministern intervjuades av Resumé

Lyssnade på intervjun med statsministern via internet. Tyvärr så dök det emellanåt, det är en nackdel med dessa direktsändningar och huruvida intervjun kommer att läggas upp på Resumes sajt senare vet jag inte.

Men på det stora hela var det en väldigt bra intervju med en avspänd Fredrik Reinfeldt som sa en massa kloka saker faktiskt. Dels skojade han en anings med frugan Filippa som damtidingsreportage till trots inte bakar bullar. Där ser man. Hon kanske skulle hålla sig undan från den typen av uppmärksamhet. Hon har verkligen ett tufft och ansvarsfullt jobb och nog vore det bättre om affärstidningarna uppmärksammade henne lite mer för det hon gör och då i egenskap av duktig yrkeskvinna än att damtidningarna med sin agenda får alltför sort fäste. Unnar henne mer uppmärksmahet som yrkeskvinna.

Fredrik Reinfeldt sa också att det aldrig skulle gå att hålla ordning om alla skulle rösta som de ville och menade att är man representant så representerar man partiet och då tillhör att man måste kompromissa för att nå fram i överenskommelser. Jag kan förstå det där till en viss del. Det går inte att ha en massa primadonnor i riksdagen, men samtidigt så bör varje riksdagsman få vara tydlig med sin åsikt. Annars blir det fel på ett annat sätt. Men det gäller förstås att arbeta hårt i korridorerna.

När det gäller FRA-lagen har det arbetet nog inte gjorts allt för väl. När Viggo sa till statsministern att han inte vile att FRA ska läsa den korrespondens som han har med sin fru för att dessa passerar Sveriges gränser säger statsministern att de inte får göra det heller. Men det är ju så det går till, tyvärr. Det går inte att särskilja kommunikationen som Fredrik Reinfeldt tycks tro. Allt passerar via FRA. Inte för att jag tror att någon sitter och läser allt - men att det går att göra är illa nog. Jag blir fundersam över om någon egentligen har förklarat för Fredrik Reinfeldt hur internet fungerar. Har kunskapen stannat i korridorerna? Jag har full förståelse för att en statsminister har annat att göra och inte vare sig hinner eller är intresserad av allt som händer. Men just den här frågan är mycket viktig ... Nåväl Fredrik Reinfeldt har humor, är tydlig, lever upp till sin roll och jag kommer att stötta honom i fortsättningen också. Politik har många nyanser.
Uppdatering midsommarafton: Ny undersökning visar att de flesta har störst förtroende för Fredrik Reinfeldt och regeringen om man jämför med (S)-gänget. Skop har gjort undersökningen och "Förtroendet ligger på den högsta nivån sedan den borgerliga alliansregeringen tillträdde efter riksdagsvalet 2006" Det lönar sig inte att gnälla om allting menar den hälsosamme ekonomisten. Tror att han har rätt i det. Fredrik Axelsson funderar kring varför det är som det är och påminner om att Sverige nu är den starkaste ekonomin i västvärlden. Detta påpekar också Thomas Böhlmark i sin blogg.

Opinionssiffrorna känns bra säger Kent Persson. Det blir lättare att fira midsommar med dem. Seved tror att alliansen vinner valet.


GP Norran UNT

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Bo sa...

"Nåväl Fredrik Reinfeldt har humor, är tydlig, lever upp till sin roll och jag kommeer att stötta honom i fortsättningen också. "

Själv klassar jag honom som vidrig. Har inte mycket till övers för övervakningsivrare som honom. Hans förakt för rättssäkerheten hedrar honom inte heller.