måndag 5 juli 2010

Fredrik Reinfeldt rockade loss i sitt Almedalstal...

Politikerveckan i Almedalen är speciellt och har många infallsvinklar - idag var det Moderaternas dag och jag har av förklarliga skäl följt detta.


Foto: Ragnar Jensen


Per Schlingmann började dagen med sin presskonferens och berättade om de nya kampanjerna som gäller framöver, bland annat på sajten http://www.5minuter.nu/



















Sen var det presskonferensen med statsministern om det tal han skulle hållas under kvällen. Intresset från media var jättestort och vi kom sent och med flera andra blev vi dessvärre inte insläppta i lokalen som blev fylld av media. Intresset var tydligen större än man räknat med. Det var synd förstås,  men visst är det positivt för moderaterna att statsministern är populär.



Foto: Kim Skerving

Sofia Talvik, Mange Schmidt, Wille Crafoord underhöll från scenen och värmde upp inför statsministerns tal. Innan de klev upp och startade sin show så undersöktes området omkring mycket nog med bombhundar och annat.











Foto: Ragnar Jensen

Många muffare satt framför scenen och var hejaklack. Gulliga var de också och delade med sig av sitt vatten som var eftertraktansvärt i den fantastiska värmen.



















Foto: Kim Skerving

Det var en rent uppsluppen statsminister som klev upp, betydligt mer än vanligt men å andra sidan så stod han inför en stor välvillig publik.



















Foto: Kim Skerving

Vi har all anledning att vara nöjda med statsfinanserna och det är inte nödvändigt att höja skatterna som socialdemokraterna hela tiden lovar och tror att alla vill. Det är som om de inte kan sova om de inte får höja lite menade Fredrik Reinfeldt.




















Foto: Ragnar Jensen

Vad de andra än säger låt oss fixa det här med jobben. Svenskar saknar inte arbetsförmåga. Vi är det friskaste folket i världen och vi lever längst. Det behövs stöd och vi satsar på det också för att få att få fram individuella lösningar genom personliga coacher bland annat.


















Vi var några som diskuterade talet igår. Självklart. Det som vi alla kände och var överens om var att begreppet särintressen som nämndes behöver definieras. Det kändes inte helt solklart, ty hela livet är väl egentligen ett enda särintresse. Även politiken är det.  För övrigt var det en glad partiledare vi åg som agerade just som partiledare - men man kommer aldrig ifrån att han är statsminister just nu. Moderater vill att det så ska förbli.

Naturligtvis kom fastighetskatten på tal. Socialdemkraterna vill återinföra den, förvisso bara för de "rika" och vi vet ju att vi alla brukar vara rika i socialdemokraters ögon. Det är alla som jobbar i princip. Särskilt här på Gotland där inkomsterna är låga men taxeringsvärdena blir höga dels genom fantastiska havslägen och människor från fastlandet som betalar överpris blir det kännbart för ö-borna. Det är inte bara de rika i Djursholm som kommer att drabbas.


Aftonbladet SvD
Det är drygt 750 ackrediterade journalister och övrig media här. Sa det finns att läsa och lyssna på analyser.

Inga kommentarer: