tisdag 24 augusti 2010

Om inte skrämsel hjälper tar vi till avundsjukan...

Socialdemokraterna måste vara fullständigt desperata. De verkar helt ha tappat greppet. Skrämselpropagandan verkar inte riktigt fungera. Då får man ta till en annan känd metod och det är avundsjukan. Dagens bottennapp från Ibrahim Baylan är att han går ut med att statsministern och hans fru jobbar för egen nyttas skull i och med att de personligen fått så stora skattelättnader. Min bloggarkompis högerhataren Kulturbloggen hänger på förstås. Hon är inte lika hemsk som hon låter, men när det gäller poltiik är vi verkligen olika. Hennes partikamrat Jonas Morian tar inte ut svängarna lika hårt och är mer resonlig i sitt tänkande. Det är han iofs alltid. Han påminner om att Mona Sahlin också brukar tala om sin höga lön som politiker. Även socialdemokratiska politiker har höga löner. Även Ibrahim Baylan har säkert en hög lön, den som är nyfiken kan säkert ta reda på det, men det är inte min melodi. Han har säkert också fått en stor skattesänkning de senaste åren. Jag missunnar inte honom det. Han jobbar säkert hårt också och arbete ska löna sig. Om han arbetar med rätt grejor kan man fundera över. Men jag är inte hans uppdragsgivare. Men Baylan med moderaterna fick du det bättre.
Johan Ingerö förklarar det hela med finess och påminner om när sossarna gav Stefan Persson 1,5 miljarder kronor i skattelättnad. Men det är nog skillnad på vem som gör det. Alliansregeringen har sänkt skatten för alla som jobbar. Kolla själva här hur mycket .- alla som jobbar har fått mer i plånbokenBloggar: Edvin Alam

Ytterligare ett magplask från socialdemokraterna. Vad vill de med sin. politik? Man börjar undra... det handlar bara om dumheter just nu. Den ena efter den andra.

Uppdatering, flera bloggar nu: Albinringboman  Thomas Böhlmark 
Lars  Björndahl


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

10 kommentarer:

Jonas Morian sa...

Hej Mary,

Tack för vänliga ord. Länken leder dock fel. Min kommentar till Baylans artikel finns här.

/Jonas Morian

Mary X Jensen sa...

Jonas - berömmet är du värd. Klantigt av mig att länka fel, nu fixat.

Anonym sa...

Hej! Kolla in SVT's valsajt på Youtube. Där kan man ställa sina frågor till politikerna som sen debatterar denna - youtube.com/valet

Fredrik i Sollentuna sa...

Bra skrivet Mary!
Ska ta upp det även jag...Baylan har säkert inte heller fått det sämre...han kan ju alltid skänka sin lön till välgörande andamål om han inte är nöjd.
fast det är klart, klatschigare då att prata om andras löner.

Patrik Mörée sa...

Det är inte ens roligt längre. Jag menar, till en början var det faktist så man fortlöpande kunde flina lite. Men det börjar bli som, säg, en respekterad äldre släkting som med begynnande demens och lite för mycket innanför västen ställer sig och börjar hålla tal på ett bröllop. Man liksom bara sitter och skruvar på sig och känner den där knuten i magen. Jag kan inte ens vara arg på Baylan för den där insändaren. Jag kan bara blunda, ta ett djupt andetag och gå vidare med livet.

En sak jag verkligen uppskattar med dina inlägg, Mary, är att du är så bra på att länka till källor.

PB sa...

Mary och alla andra, det är skrämmande att ni missar poängen i kritiken av paret Reinfeldt. Baylan vill ju inte ha skattelättnader, han är emot dem av princip, inte av egoism. När du, Mary, skriver att du unnar även höginkomsttagaren Baylan "mer pengar i plånboken" framstår du som närmast korkad. För honom handlar inte politik om att unna sig själv, utan om samhället i stort.

Mary X Jensen sa...

Patrik - jag är akademiker då sitter källangivelsen och give cred where cred is due i ryggmärgen.

PB - korkad? Om Baylan menar något annat så borde hans krivit det. Att ta Reinfeldt med fru som exempel är korkat.

Vill man leva sin politik avstår man för egen del.

Anonym sa...

"alla som jobbar har fått mer i plånboken"

På bekostnad av att sjuka, unga, pensionärer och framförallt kvinnor och barn.
Varje år vräks ca 1000, däribland barnfamiljer.
Ja, jag hoppas du njuter av pengarna medans barn och sjuka lider.
Snälla se verkligheten, jag ber.
Detta pga dom nya reglerna inom sjukförsäkringen och a-kassan.
Dessutom skadas folk mer i vården nu med alla neddragningar.
Akutintagen är fulla.
Och det finns ingenstans att ta vägen som hemlös.

Ja,ja, anyway, njut av pengarna, solidaritet och empati är är ju inte din melodi. (:

Unknown sa...

Det handlar inte om avunsjuka, utan om trovärdighet regeringen sa att man skulle sänka skatten för låg och medelinkomsttagare vad blev resultatet

Cirka 10 000 kr för låginkomstatagare om personen inte blev sjuk för då blev det tvärtom betala 10 000 kr/år

medan hans själv Statsministern fick motsvarande en sänkning av 10 låginkomsttagare jag säger bara villken blåsning av det svenska folket

Åke Forsmark sa...

Jag funderar mycket på den där fastighetsskatten som skulle avskaffas. Jag har ungefär samma kostnad som tidigare fast det heter avgift numer. Undrar om Reinfeldt betalar lika stor "avgift" som han betalade skatt?