måndag 16 augusti 2010

Tack för dagens skratt Jämtin... Butler i tunnelbanan.

Jan tycker ju inte om glass sa hans mamma, min dåvarande svärmor när han drog iväg med ungarna och semesterpackning från macken utan mig. Det är lite så man känner - vi ska inte ha RUT, men tjänsterna behövs så vi tar en Butler och får med lite jämställdhet på köpet. Sen blir det på något sätt bättre när vi flyttar alla hushållsnära tjänster och gör dem till TUT istället undrar Magnus Andersson. Tunnelbanenära tjänster. Hemma sköter man sin egen skit liksom, bättre att dra ner den i SLs redan smutsiga lokaler.

Skämt åsido så fanns det förmodligen en god tanke i det här. Men vi som varit med ett tag vet att det förr fanns Pressbyråkiosker nere i tunnelbanan, de stängde dels på grund av att det dålig luft för de som arbetade där men också på grund av att det även på den tiden, 60-talet, fanns rånrisker där. Vet inte om det blivit så mycket trevligare under jord idag, rent av tvärtom. Men nu finns det automater där man betalar med SMS, inga kontanter här inte. Men samma chokladkaka. Center och Plopp. Hur man tänkt sig att ha barnpassning i närheten av tunnelbanan kan man fundera över. Bollhav ala IKEA kanske.

Vi alla är glada för detta storsinta skämt som vi blivit utsatta för. Avsiktligt eller ej. Ungdomsförbunden är alltid snabba och moderata ungdomsförbundet har gjort en liten film om hur det socialdemokratiska förslaget skulle kunna fungera. Kanske är det ett sätt att lösa arbetslöshetsen också. Ett socialdemokratiskt sätt.Länk till filmen

Johan Ingerö - härligt knäppt inlägg, annan tanke har Mattias Svensson kärlek och skratt är viktigt. Gunnar Hökmark påminner om den sociala ingenjörskonsten, socialdemokraternas stolthet. Och funderar över vad som dras fram när politiken tar slut.


Amanda Brihed  Gulan Avci Per Mosseby Carl Bildt


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: