lördag 4 september 2010

Är detta rent av valfusk?

Socialdemokraterna delar ut kuvert med socialdemokratiska valsedlar samtidigt som de har skola för hur det går till att rösta för personer med invandrarbakgrund och bristande kunskaper om det politiska systemet skriver Gudmundson.

Kolla in Tvärsnytt. Mona Sahlin kom dit och talade också och tyckte att allt var i sin ordning Va????.

Har det inte gått för långt nu? Jag blir illa berörd och påminns om när de åkte runt och lurade gamlingar att rösta på dem. det fick rättsliga efterverkningar vad jag förstås. Enskilda fiffiga medlemmar finns det alltid, de smarta och listiga. Men när partiledaren tycker att det här är OK då vet jag inte. Kan det vara tillåtet?

Inget bra det här för socialdemokraterna alltså eller för demokratin. För andra kan det vara bra att se vad som gäller.

Demokrati och fair play skriver Anders Edwardsson.  Det är mycket som är tveksamt just nu kring (S) kampanjande tycker Zac och man kan inte annat än hålla med..


Per Hagwall har kommenterat på sin blogg.
Uppdatering: Tokmoderaten


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

12 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är tveklöst valfusk att dela ut färdigstoppade valkuvert. Detta vidriga förfarande kommer att leda till... ingenting! Vid varje val avslöjas omfattande röstfusk från sossarna, från att man kastar bort andra partiers röstsedlar till röstning med ombud där ombudet bestämmer valsedeln, men det leder aldrig till någon åtgärd mer än en tillsägelse och några kronor i böter (i värsta fall). Inte heller svensk media är särskilt intresserade, någon notis kan det bli eller ett blogginlägg av en redaktör. Sorgligt.

B sa...

Jag tycker att det är rent vidrigt så de håller på. Jag var och hälsade på en vän i Bredäng idag och där stod SSU och propagerade. Jag fick uppfattningen att de stod och lurade mindre politiskt insatta invandrare att rösta på S istället för SD. Riktigt osmakligt. Värst är ungdomsförbunden SSU och MUF i min mening då dessa två, mer än något annat förbund, sprider information och politiska budskap som "moderpartiet" inte står för. MUF vill t.ex. sänka åldern på Systembolaget till 18, något som M inte ens diskuterar vad jag vet. I mina ögon är det rent röstfiskeri att gå runt i gymnasieskolor och säga "rösta blått så får ni dricka när ni tar studenten" men det kanske bara är jag som vänder mig mot sånt. Något borde göras åt desinformationen som sprids samt broilermentaliteten som råder inom dessa förbund (först in, först fram).

Drottningen sa...

Jag frågade på twitter igår om det här (http://lt.se/nyheter/1.939973-fortidsrostningen-ar-igang) verkligen är tillåtet, men fick inget svar.

Hur som helst så är ett sånt beteende i sig nog för att väljas bort av mig.

Förresten, ställer du upp i landstingsvalet tro?

Kattsand sa...

När det gäller att få röster för att komma till makten, verkar inga metoder vara för dåliga för sossarna. Tänk om något annat parti hade gjort likadant, vilket gnäll det skulle ha blivit.

Mary X Jensen sa...

JA Drottningen, jag kandiderade till alla tre. Dock även där på modest plats. Det tar tid att bli känd i föreningar för att komma bra i provval. Ska du kryssa nån så föreslår jag Jan-Olov Sundström från Österåker. Han är bra och en veteran.

Mary X Jensen sa...

Nu vet vi inte om kuverten var färdigstoppade, men enligt SvD och Gudmundsson verkade det vara så. Men hela grejen är lite märklig.

Stolpskott finns i alla organisationer så är det.

Anonym sa...

"när de åkte runt och lurade gamlingar att rösta på dem"

DU, de åker runt för fullt just i enna stund till utvecklingsstörda, demensboende, åldringhem, långvårdssjukhus och lurar folk.

Stoppar inte den röstande ner valsedeln själv ÄR DET VALFUSK enligt svenska vallagen.

Om den demente, utv


eller icke svensktalande invandraren bara får EN valsedeliha ndel eller får utpekat vilkenv alsedel man ska ta ochse n själv stoppar ner ä r det int ev alfusk enl lag men...

Anonym sa...

Om du säger att det är valfusk kanske det är dags att polisanmäla det ?

Mary X Jensen sa...

essbeck - jag säger inte att det är valfusk jag frågar bara. Någon annan kanske har en uppfattning.

Anonym sa...

Valfusket (?) har även uppmärksammats på Flashbacks poltikerforum:
https://www.flashback.org/t1286002.

Där skriver trådstartaren mycket träffande: "Att cyniskt utnyttja lättledda människor i beroendeställning för egen vinning är vanligt i tredje världen. Men att (S) skulle ta till så smutsiga metoder här i Sverige 2010 gör mig kräkfärdig och rosenrasande. "

På samma forum har man uppmärksammat Byggnads "trevliga samkväm" som avslutas med kollektiv röstning ikläda S-märkta t-shirts. https://www.flashback.org/t1286011

Desperata metoder trots att man fälldes för valfusk förra valet.

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=gHtEc83Xh6s

Alex Ställning sa...

Tjena,

Även vi på Alex Byggnadsställningar har uppmärksammat och tagit ställning mot byggnads valfusk.

http://alexnyhetssida.se/?p=546