torsdag 2 september 2010

Inte ens de rödgröna tror på valvinst...


Vinn eller försvinn handlar det om för Mona Sahlin i detta val. Många från de rödgröna tycks ha gett upp men på det socialdemokratiska valkansliet jobbar man för högtryck. Alla tankar på den rena och snygga valrörelsen tycks man gett upp och satsar nu stenhårt på fulgreppet att ge sig på statsministern och hans fru för att framställa dem som arbetande i egen sak vad gäller skattesänkningar. Det är ett urtypiskt knep för att sätta upp den ena gruppen mot den andra. Söndring. Å andra sidan så handlar det som Lena Mellin säger om att vinna makten och då tycka alla knep vara tillåtna. I grunden är det lika - båda parter vill att välfärden ska skattefinansieras. Men inte riktigt lika väl? Den ena parten vill att staten ska styra medlen och den andra vill att individen ska få större möjigheter att styra själv. För min del är det väsensskilt.Och jag håller absolut på den moderata linjen här, att individen ska ha större möjligheter att styra sitt liv i den riktning man själv önskar.  Att den som behöver hjälp ska få det är också självklart, men alla behöver inte bli inblandade. Jag tror på att fler jobb ger mer pengar till välfärden och jag tror på att skattesänkningar skapar arbetsglädje.

Kent Perssons bloggdebatt handlar denna vecka om vad vi tycker om de nya moderaterna. Bra säger jag och kontrar med en illustration från Almedalen. Moderat sedan 1973 och jag följer med. Förvisso så har jag väl dragit mig i håret av frustration inför vissa frågor under mandatperioden men i grunden är det enda rätta att individen får chansen att bestämma över sitt eget liv i möjligaste mån. Sen tror jag på samverkan med andra. Fredrik Reinfeldt säger att det parti som inte följer med i samhällsutvecklingen utan vill hålla sig kvar frå det svårt. Det har han rätt i. Den som håller med sitt parti i alla frågor har nog inte tänkt efter, det tycker jag man ska göra. Man måste också tro på sin egen förmåga att vara med att förändra politiken annars kan man låta bli engagemanget. Man kan inte bara dra iväg för att det börjar blåsa hårt.


http://kentpersson.wordpress.com/2010/08/30/veckans-bloggdebatt-vad-tycker-du-om-de-nya-moderaterna/

6 kommentarer:

Monika Ringborg sa...

jag tror på att skattesänkningar skapar arbetsglädje

Och jag tror att mindre krav var man än befinner sig i livet, vare sig man har ett arbete eller inte, skapar livsglädje.

För mig är det livsglädjen som är det viktigaste. Pengar är viktiga, men inte allt.

Och jag tror det är dags att sluta vara pain in the ass på din blogg.

Vi ses nog när valet är över! Så kan vi tala om utbildning, pedagogik och skolfrågor istället. Inom områden där vi kan ha en dialog.

Hoppas du får många röster ... och kan göra en insats utifrån det du brinner för :-)

Mary X Jensen sa...

Monica jag gillar "pain-in-the-ass-kommentarer. Det får i alla fall mig att fundera ett varv till. Fler borde göra det kan jag faktiskt tycka. Så fortsätt du gärna här. Alla behöver snurra tankar i huvudet oavsett om man håller med eller ej. Just nu så är jag i vinnavalläge, kanske tröttsamt för den som inte håller med.

Jag tror verkligen på att det är med fler som betalar skatt som välfärden kan behållas. Man ska inte glömma att de förändringar som gjorts i exempelvis sjukförsäkringarna är de som socilademokraterna själva haft planer på att göra.


btw. så ska jag nästa vecka börja läsa kursen "Att möta barn, unga och vuxna med neuropsykiatriska diagnoser" (Spec.ped.instit.SU) - det är alltid bra att vidga sina vyer och öka förståelsen. Ska bli mycket intressant.

Patrik Mörée sa...

Och sedär, omedelbart provocerar en PITA-kommentar ett par reaktioner:
Tvärtom är det krävande situationer som får oss att växa. De käraste och dyraste minnen jag har är ifrån premiärer, lyckade tentor, uppsatser som fått bra betyg och böcker som man vid första vändan inte fattade ett jota av men senare blivit riktigt bundis med. Det har varit pressat och stressat, massor med arbete att göra på kort tid och kontinuerligt har man fått leva med att prioritera bort också sånt man hemskt gärna ville och kanske till med borde göra. Och likväl... jag skulle inte slippa ifrån alla de kraven och obehagen för tusen år av lättja och kravlöshet.

Du är inte ensam, Mary! Det känns som att vi har blodad tand tvärsigenom hela partiet, vart man än kommer är det ovanligt stora samlingar, oväntat många positiva reaktioner, kul kampanjidéer och påhitt.

Anonym sa...

jag tror INTE på att skattesänkningar skapar arbetsglädje.

Tänka mer !!!!

Nemokrati sa...

De som inte inrymmer att Alliansen dominerar media talar inte sanning. De rödgröna ligger i extremt underläge mediamässigt. Både SVD, DN, Sydsvenskan, GP och Expressen är Alliansmärkta tidningar. Expressen verkar dessutom ha övergått till att bli en ren annonsbilaga till Alliansen, vilket inte minst det här journalistiska bottennappet vittnar om. http://www.expressen.se/1.2117595

Sedan partikassorna - till och med SD har mer pengar till sitt förfogande än V, MP och KD tillsammans. KD får dock draghjälp av övriga allianspartier. C har 68 miljoner till sitt förfogande för sin valkampanj, ett parti som knappt når över 4 %-spärren, att jämföras med Socialdemokraternas valkampanjbudget som ligger på 70 miljoner.

Så självklart är det en kamp mellan David och Goliat.

Högerns många stödtrupper i Svenskt Näringsliv har oerhört stort inflytande - och deras totalvinklade "artiklar" där det oftast döljs att författaren är direkt kopplad till SAF el Svenskt Näringsliv - publiceras beredvilligt i ovanståenda nämnda alliansmärkta tidningar, i vilka allianspartierna också har annonsrabatt. Dessutom får Moderaterna privata donationer från sällskapet Tornet, där donatorerna hålls hemliga.
Med ovanstående i åtanke vore det nästan konstigt om inte Alliansen vann, för de har totaldominans i media och till det kommer också timbrosfärens inflytande på nätet och annorstädes.
Svårt att ens ha en sportslig i ett sånt val med en sådan snedvriden opinionsbildning. Svenskt Näringslivs inflytande och anknytning till Alliansen är inte heller redovisat tydligt, till skillnad från LO:s till Socialdemokraterna, som varit känt sedan partiet och fackföreningsrörelsen bildades, då det var ur fackföreningsrörelsen som Socialdemokraterna bildades, så de har varit organiskt förbundna från början. Hur stort det ekonomiska stödet till Alliansen är via SAF och Svenskt Näringsliv framgår inte - men det är betydande. Sandro Wennberg har redovisat en del i sin genomgån och via sin tidigare blogg M-partistaten. Någon öppenhet från Alliansens och i synnerhet Moderaternas sida finns inte. Men Alliansens övertag i opinionsbildning är nu så allvarlig att man utan att överdriva kan påstå att demokratin är satt ur spel. En balanserad opinionsbildning är förutsättning för en fungerande demokrati - det stadgar till och med grundlagen. Utöver det som redan nämns dominerar Fredrik Reinfeldt även i SVT:s utbud. Så det är högerdominans hela vägen.

Mary X Jensen sa...

Tänk om man kunde tänka sig att det är så här folk vill ha det.

Att de tänker själva.

Det handlar inte bara om övertag i media. Det handlar om en politik som människor gillar.