fredag 15 oktober 2010

Bodström gör rätt - allt har sin tid...

När Bodström nu avslutar sitt politiska engagemang för att stanna kvar i USA så gör han helt rätt enligt min åsikt. Det må vara att han drog iväg utan att få sin ledighet beviljad i förväg, kanske inte ett helt smart drag. Men å andra sidan så var vi mitt i ett valskifte och ingen visste hur det skulle sluta, vilket block som skulle leda landet, det var nära och osäkert för alla in i det sista. Det var inte helt tydligt hur formerna för det poltitiska arbetet skulle utformas vare sig för Bodström eller någon annan. Men sådant spelar ingen roll för har man väl fått klorna i ett politikerbyte så släpper man inte taget i brådrasket.  Det gäller att vända ut och in på byken rejält.

Naturligtvis kan man ha synpunkter på i vilken ordning allt skedde och man kan diskutera hit och dit och vad som skulle gjorts eller inte gjorts i olika former och det görs också. Bodströms karaktär dras ut som om det vore ett trassligt garnnystan. Jag förstår att han hoppar av politiken, det finns gränser för hur mycket man ska stå ut med när media och andra börjar ha synpunkter. Det finns inga gränser när det väl drar igång. Är man politiker så är man också alltid fritt villebråd och det finns ingen måtta på vilka slutsatser som dras kring alla ens tillkortakommanden. Helst ska man inte ha levt överhuvudtaget vad det verkar, i alla fall inte gjort något som kan vara av intresse för ordningsmaffian. Det kan handla om alla möjliga små misstag som dras upp till stora rubriker och moralpaniken slår in. Å andra sidan hur ska man överhuvudtaget kunna få någon slags erfarenhet om man inte gör misstag. Alla har vi gjort det. Alla. Men för den som blir politiker kan det vara förödande. Hela ens privata liv dras inför allmänhetens domstol och den är inte nådig. Här gäller inga integritetssfärer.

Har man lite integritet i kroppen så tackar man för kaffet. Det högaktar jag just nu Bodström för. Det finns ingen anledning att bli dragen inför skranket och få hela sin existens dissekerad bara för att få vara politiker. Självklart ska man sköta sig, följa regler och liknande men någon måtta måste det vara. Ungarna växer upp och politiken finns kvar. Att välja ungarna är aldrig fel. Ibland måste man välja.

Hur som helst Bodström kan komma tillbaka inom politiken eller så hittar han ett annat sorts liv att leva. Det finns nämligen ett sådant. Jag hoppas dock att han fortsätter att blogga.


Olika åsikter:
AB Peter L  SvD Alltid rött alltid rätt Böhlmark Jinge Svensk Hist oria
DN Expressen Tokmoderaten Svensson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

John Olsson sa...

Thomas Bodström gjorde helt rätt att välja familjen först. Dessutom är jag övertygad han ville vara i USA ändå. Landet med enorma möjligheter och där folk är glada och vänliga och gillar invandrare.

Sverige är bra på många sätt, men svenska vintern är något man vill slippa. Inte bara är det kallt, människorna är sura och griniga och gillar att hacka på allt och alla.

Så han och hans familj blir säkerligen lyckligare i USA.

Jag har själv stått i samma val med min familj, och valde USA, då jag visste att mina söner aldrig kommer flytta tillbaka till Sverige.

Monika Ringborg sa...

Jag anser också att han gör rätt. Om han åker tillbaka får han precis som du skriver stå ut med att bli dissekerad i all oändlighet.

Välja familjen. Absolut.
Känner dem som valde familjen framför att doktorera inom rimlig tid och la det på framtiden istället. Tycker jag är klokt.

Och Bodström kommer klara sig bra.