torsdag 28 oktober 2010

Just en skit ur rätt röv...

Just en skit ur rätt röv... (bäst att jag påpekar att jag själv aldrig tiidgare använt detta uttryck, men andemeningen håller jag med om). Det är min man som brukar säga så när han inte blir imponerad. Precis så kändes det att läsa att Mona Sahlin anser att Sofia Arkelsten har dåligt omdöme. Det hade väl hon också har jag för mig och av den anledningen borde hon ha mer förståelse för andra. Ibland ska man nog vakta sin tunga. Tokmoderaten undrar om inte (S) kunde valt någon annan person, om de ändå skulle klaga.

Folkpartisten Carl B Hamilton tycker att redaktionerna ska inrikta sig på hopblandningen mellan LO och SAP. Där finns det att ta av verkar det som. Han skriver omfattande om detta på sin blogg idag. Det känns som mer relevant om man vill ta reda på sammanblandningar och påverkansmöjligheter. Verkligen.

Carl B anser liksom jag att det är viktigt att ta upp diskussionen och se till att det blir ett öppet och tydligt regelverk så att det inte går att göra fel. Bror Duktig hör ju alltid av sig tillsammans med Präktiga Lisa och vet hur det ska vara och utgår ifårn att ALLA andra också vet samma sak som dom gör. Det måset finnas lite sans i fördömandet kan jag tycka. Som politiker måste man kunna få ta felsteg om man sen lär sig av dem.

Centerpartisten Magnus Andersson ger oss en inblick i hur det går till att vara politiker och redogör för olika arrangemang han själv varit på och blivit inbjuden till.  Johan Hedin anser att Politiken och näringslivet SKA kommunicera. Ja visst måste de det hur skulle det annars se ut.

Tänk som en journalist nu och inte som en politiker sa en god vän till mig. Jag tänker i det här fallet mer med förnuftet och avslutar med ännu ett citat från min käre make som brukar användas när jag frågar honom om något som han anser inte är tydligt nog. "Insufficient data. Does not compute." Det är precis så det känns i den här affären. Man letar rätt på allt som tänkas kunna uppröra en allmänhet. Men det finns inget helhetsgrepp på vad det handlar om utan detaljer dras ur sammanhang och vart och ett är möjligt att indigneras av. Det är inte sunt det här.

Thomas Hartman med flera hade tidigare en diskussion kring hur media hanterar enskilda personer när drevet går. Vi var många bloggare som vill se en annan ton. Dreven är helt utan hänsyn. Han har också reagerat på hur mediadrevet nu slagit till mot Sofia Arkelsten. Det behövs distans och det behövs perspektiv även här.

Statsministern stöttar Arkelsten och jag hoppas att han fortsätter med det. Vi är många som gör det. Hon är en mycket bra politiker och en utmärkt partisekreterare. Vi gillar henne.

Tänk så här. Vad skulle det bli av riksdagen och den politiska världen om den bemannades med robotar. Vill vi ha det så. Låt mig presentera Mr. Robot.


.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

14 kommentarer:

Johannes Ek sa...

Visst får man göra misstag, det är så man lär sig.

Men det verkar ju inte som hon har lärt sig något.

När man läser hennes uttalande så framgår det tydligt att hon inte förstår att det är något som helst fel med att ta emot trevliga resor+middagar och sedan stå inför riksdagen och lovsjunga det företag som bjöd.

Det är liksom inte samma sak att lova att inte göra om det enbart för att media blev oresonligt upprörda som det vore att medge att man har gjort fel.

Det är dags att få stopp för lobbygrupperna. Styrande politiker ska bara ha en lojalitet, den mot svenska folket.

Mary X Jensen sa...

Man kanske ska fundera över avsändarna och inte bara mottagarna?

elina sa...

Jag misstänker att om hon inte hade varit Moderat, ung, kvinna och blond hade ingen brytt sig att leta reda på någonting att slå med.
Mona borde hålla tyst, kasta sten i glashus - men hon är som hon är - dum och ego.

Leif Ekstedt sa...

Det kanske är dags att kontrollera partibidragen från företag ändå.
Alla partier skulle må bra av detta. LO vet vi ju var vi har.
Företagen bör redovisa. Privatpersoner skall få vara annonyma.

Monika Ringborg sa...

Vad jag kan komma ihåg medgav Mona Sahlin sitt eget dåliga omdöme. Och har troligen lärt sig en hel del.

Förresten, om någon gör ett misstag, betyder detta att personen för resten av sitt liv har fått yttrandeförbud.

Skall Mona Sahlin för all evig tid bara få säga goda saker och inte kritisera andra.

Det här resonemanget tyder inte på att man tycker att människor kan göra misstag. Snarare: Mona Sahlin. Du har ingen talan. Du är bortgjord för all framtid.

Mary X Jensen sa...

Knappast att Mona Sahlin har yttrandeförbud. Däremot borde hon int evara så fördömande. Hon om någon borde veta hur det är att sitta i mediasaxen.

Anonym sa...

Mona Sahlin, som SJÄLV, om någon, sitter i glashus, borde begripa bättre än att kasta sten. Hur många FACKLIGA bjudresor har hon gjort SJÄLV, alla kontoövertrasseringar och parkeringsböter åsido? Carl Bildt har rätt, det här är en skitsak och Arkelsten har heder av sin ståndaktighet.

GAMMABLIXT

Anonym sa...

Lobbyköpta moderata slavpartiet? Korrumption är visst okej när moderater gör det men inte när sossar gör det?

Moderater, moderater, moderater.

vem behöver republikaner och George W. Bush om vi har Fredrik Reinfeldt och hans slavar moderaterna och lydpartier?

Moderaterna imponerar INTE!!

Monika Ringborg sa...

Mary, och du fördömer Mona Sahlin.

Ja, hon borde veta vad hon talar om. Och hon tog konsekvenserna av sitt förskottsanvändande av regeringskortet genom att avgå. Något annat gjorde hon sig väl inte skyldig till.

Hon gjorde inget brottsligt.

Är det så mycket att hon inte kan säga att Arkesten har dåligt omdöme i den här saken?

Mary X Jensen sa...

Men MOnica - är detta fördömande?

"Precis så kändes det att läsa att Mona Sahlin anser att Sofia Arkelsten har dåligt omdöme. Det hade väl hon också har jag för mig och av den anledningen borde hon ha mer förståelse för andra. Ibland ska man nog vakta sin tunga."

Det är mer ett konstaterande. Ibland kan jag tycka att åtsatta kvinnor ska hålla ihop bättre. Rent allmänt. Oavsett. Hur försvarade jag inte Monas handväska?

Monika Ringborg sa...

Jomen, om man använder ordet "borde" på ett sätt som kan tolkas som - hon borde veta bättre, ja då är man fördömande, som jag ser det. I det här fallet.

Ja, Mona Sahlin hade dåligt omdöme. Det sticker jag inte under stol med. Så hon vet nog säkert vad det innebär att ha dåligt omdöme. Försöker inte försvara hennes användande heller.

Sen är det väl inte hela världen om man någon gång har det och får höra det, dvs få det bekräftat av någon som också haft det. Det är ju systerskap det också. :-)

Jag är så förbaskat trött på den här mobbningen av Mona Sahlin, vare sig det sker medvetet eller omedvetet.

Om det här är en skitsak, så var användandet av regeringskortet i förskott också en skitsak.

Jah Hollis sa...

Så har man en gång gjort något fel, så har man förverkat sin rätt att rikta kritik mot något man tycker är fel då? Tänk vad tyst debatten skulle bli med den moderata logiken. Rätt många av er som skulle få knipa igen.

Anonym sa...

Fick just höra att Sofias hund fick en gratis provpåse Doggy hundmat på Granngården! Hunden borde verkligen veta bättre, eller hur?
Dessutom var det tydligen hennes pappa som bar hem påsen - det är ju fruktansvärt!
Jag hoppas nu att Sofia tar konsekvenserna av detta och avgår eller i alla fall ger (nej, säljer mot kvitto) hundmaten till pappa!

Mary X Jensen sa...

Hollis - mna kan ge ifrån sig ett igenkänningstecken. Det har nog inte med politisk hemvist att göra om man gör fel eller ej.