måndag 4 oktober 2010

Smarta, listiga och fiffiga politiker - vill vi ha såna...

Dagens föreställning vid val av talman för den kommande perioden slutade med att Per Westerberg blev vald. Men under vilka former sen. En missade omröstningen, en röstade emot i det rödgröna. SD blev inte vågmästare. Inte den här gången tack och lov, men man kanske dessvärre kommer att se ett liknande mönster framöver i andra viktiga frågor. Då menar jag inte just SDs roll utan spelet/leken eller vad man ska kalla det. Att inte politik kan vara mer seriös än så här gör mig lite bedrövad. Rent av beklämd faktiskt och när sedan SD-kille hotar med att det här inte ska bli någon vana så blir det värre.

Att ha vågmästare med extrema synpunkter osm kan gör alite som de vill känns oroväckande. Ingetdera blocket vill ta i dem med tång. Man kan förstå det på ett sätt, men å andra sidan har vi dem där vi har dem just nu och år förhålla oss till det. Fredrik Reinfeldt har ingen avundsvärd situation precis. Men å andra sidan kan vi hoppas på att SD vidgar sina vyer och får in lite nyare tänkande i sina sinnen genom att vara med i riksdagen och se hur det ser ut i den lite större världen där nationell samverkan är en nödvändighet för att landet ska utvecklas överhuvudtaget. Det kan vara så.

Tycker att Herman Lindqvists tankar kring inavel var intressanta. Hoppas att SD läser dessa funderingar och tar sina tankar ett varv till. Integrationspolitiken måste lösas det vet alla, men det är metoderna som skiljer.

Vi får se hur det här går. Mitt hopp är en riksdag som drivs av kloka och insiktsfulla politiker av alla sorter  och inte smarta, listiga och fiffiga som vid varje omröstning av vikt ska spela Mastermind. Det blir aldrig bra i längden.


Tokmoderaten Svensson  Strötankar

SvD DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

11 kommentarer:

Anonym sa...

Usch ja!
Vilket spektakel!
Det är sådana här uppvisningar som göder politikerföraktet och får oss vanliga dödliga att ifrågasätta våra folkvaldas omdöme och ansvar.
Den ende som, beklagligt nog, ger ett rakryggat intryck i riksdagen är än så länge Jimmie. Övriga lurpassar på varandra och kikar under lugg på SD.
Alla är nu eniga om att SD ska vara med (som tungan på vågen) i utskotten med motivet att det annars skulle uppfattas som om de skulle manövrerats ut! Häpp! Hm, men i riksdagen då??? Ingen som tror att någon försöker manuvrera ut SD där, eller...
Vad är det här för dumheter?

Anonym sa...

Vi har uppenbarligen diametralt motsatta bloggar: Du vardagsnära reflektioner - jag en blixtrande insiktsfull politisk analys från maktens centrum; du, den egoistiska skattesänkarhögern - jag, Sveriges mest progressiva bloggare.

Mary X Jensen sa...

mångfald svenerland, mångfald. flera perspektiv behövs

Josef Boberg sa...

"Vi får se hur det här går. Mitt hopp är en riksdag som drivs av kloka och insiktsfulla politiker av alla sorter och inte smarta, listiga och fiffiga som vid varje omröstning av vikt ska spela Mastermind. Det blir aldrig bra i längden."

Om det är jag helt enig med Dig om.

Vad Sverige mest av allt NU behöver är en MedMänskligt inriktad finansminister - som jag ser det.

Har Du något förslag ?

Anonym sa...

Mary X mångfald, varför det när en progressiv tanke är allt som behövs?

Hursomhelst - jag är mindre kategorisk på min blogg :-)

HumanLabRat sa...

SD+Alliansen=sant! Hur känns det Mary? Eller sitter du fortfarande och blundar? Med tanke på ditt inlägg är svaret garanterat JA!

Mary X Jensen sa...

Svenerland känner ej din blogg ska kolla och uttala mig sen.

HumanLabrat det är inte alliansens fel att SD blivit vågmästare. Den här gången behövdes inte deras röster, talmannen valdes med hjälp av oppositionen.

Mary X Jensen sa...

Josef - Borg får slå sig ihop med mig. Jag är medmänsklig så räknar han ;-)

Pontus sa...

Mary, alliansen slapp förlita sig på SD-röster av ett, något turligt, skäl. En vänsterpartist var antingen på toa eller drack kaffe och missade omröstningen. Hade hon inte gjort det så hade vi haft 174 på varje kandidat och utan en enda SD-röst hade det behövts röstas igen. Men nu fick ju alliansens kandidat allihopa. Pär Westerberg kommer dock att fortsätta göra ett lysande jobb. Och det är inte hans fel att alliansen inte har en majoritet och kommer tvingas hoppas på om inte SD-röster så tidsmässigt olämpliga toabesök...

Unknown sa...

Ja det var ju verkligen att kasta pengar i sjön. Här hade Reinfeldt kohandlat med SD, och betalat dyrt för deras röster, och så visar det sig att han köpt dem i onödan. Men Reinfeldt har ju en tjock plånbok, så han har ju råd att kasta pengar i sjön.

Mary X Jensen sa...

Pontus hela situationen är olycklig. Men just idag blev det som det blev och till alliansens favör.

Kerstin vad har du för fakta och underlag till detta påstående? Man kan int ebara sitta och kläcka ur sig vad som helst.