lördag 9 oktober 2010

Ta ifrån dem jobbet...

Det finns personer som aldrig förnekar sig. På temat åldringar tar dumheterna bestämt aldrig slut. Jag har hört berättelser om två toarullar på tre veckor per person, en tomat ska delas på fem gamlingar. de får gå och lägga sig till Bolibompa och liknande.

Det senaste är att det ska kissas på bestämda tider. I rest my case. Jag kom jag såg jag gick...

Kan förstå att man kalkylerar för att planera inköp och liknande men när man gör det till sanningen och beskriver det som en kvalitetshöjning för de gamla har det gått för långt.

Vi måste ha in mer empati i vår relation till varandra. Absolut i välfärdstjänsterna. Inte låta som om det vore Taylor själv som talar. Industrisamhället ska inte vara rådande för hur vi hanterar våra gamlingar. Då har det gått för långt. Uppdatering: Även ekonomisten anser att Taylorismen inte hör hemma inom åldringsvården möjligen i kommunförvaltningen i Sölvesborg.

Uppdatering. Vem äger toalettbesöken

(SvD)  Aftonbladet BLT

7 kommentarer:

Anonym sa...

jo,det hela är nog att gå lite för långt i schemaläggning. I alla fall för gamla människor. Däremot kanske Riksdagen skulle må gott av schemalagda toalettbesök ? Voteringarna kanske inte skulle bli så kissnödiga då ? MVH Manne.

Anonym sa...

de skulle jobba i en fabrik istället. Det verkar som de ser människor som maskiner. Kissa på schema, förstår de inte ens själva hur djvla dumt det är?
och vad händer om man inte kissat på tiden,? får man kissa på sig då som straff?

Monika Ringborg sa...

Jag reagerade också på det där... och har skrivit om det.

Anonym sa...

Detta handlar om omvårdnad. Det är ett sätt att stötta patienten med sin elimination. Inte sätt att spara resurser eller att se på människor som maskiner.

Det finns flera typer av inkontinens, än av dem trängningsinkontinens vilket innebär att du helt plötsligt blir akut kissnödig. Koppla samman det med patienter med demens och du försår att de kan ske olyckor.

Är det inte då bättre att stötta patienter med toalett besök än att utsätta dem för skammen som kommer med att göra på sig själv?

Mary X Jensen sa...

Jag reagerade på "att kissa på schema" anonym.

Anonym sa...

man blir ju för fan mörkrädd!!! undra om den där chefen oxå vill kissa på bestämda tider när hon själv sitter där en vacker dag....undrar om hon vill lägga sig innan bollibompa pga för lite personal , eller om hon hade velat bli inlåst för hon råkat bli lite snurrig? Vill hon bli vårdad av slutkörda o stressade personal? Alla sitter vi där en vacker dag-förr eller senare! VAR ÄR EMPATIN OM VÅRA MEDMÄNNISKOR!!! // Anhörig

Anonym sa...

Om några år kommer kanske åldringar som inte klarar sig själv att avlivas!