fredag 26 november 2010

Grattis alla moderater...

Wow - att vakna till makalösa opinionssiffror för moderaterna piggade upp. Satt här igår nämligen och funderade på hur det kan komma sig att Fredrik Reinfeldt lyckas så bra i sin statsmannaroll. Jag tror att det handlar om att han utstrålar en slags trygghet i alla väder. Det skapar tillit. Det är nog inte svårare än så.  Det kan aldrig vara fel att känna tilltro till sin partiledare och sin statsminister. Däremot behöver man inte hålla med i alla detaljer men det är uppenbart att konceptet nya moderaterna håller på bred front. Tänk om det varit val idag skriver Kent Persson på sin blogg och talar om paradigmskifte i svensk politik påpekar också att det nu är viktigt att inte växa mer på bekostnad av våra alliansvänner.
Det finns både allvar, eftertänksamhet och en stor portion humor hos Fredrik Reinfeldt. Han är som bäst när han kombinerar de egenskaperna. Han gillar och uppskattar David Cameron och säger om sig själv i en jämförelse mellan de båda att han nog är lugnare och mer eftertänksam, men att han uppskattar sin kollega väldigt mycket. Peter Högberg funderar lite hur länge en statsman kan hålla sig på topp och jämför med Göran Persson. Jag tror att det finns gott om personer som stöttar Reinfeldt i bakgrunden, möjligen var det inte så med Persson och kanske det är därför det är svårt att finna tronföljare i (S), omnipotensen lever kvar.

Socialdemokraterna är ute och flyter för närvarande, man upplever dem som en förlist båt där många guppar runt i vattnet i sin livboj och ropar Hallå hallå. Förmodligen rättar det till sig så småningom för dem. Miljöpartiet diskuterar vem som ska vara språkrör. KD har bekymmer med sin partiledare Hägglund, som i min värld är en av de trevligaste, mest tillgängliga och roligaste partiledarna så att han ifårgasätts är svårt att förstå. Nu tjafsas det om ordval som någon annan har gjort som Hägglund ska försvara. Det är synd att allianspartier vacklar. Kanske dags för en borgerlig allians på allvar, där alla får utrymme. Det kan nämligen bli bättre. För även om det är bra idag så gäller det att ligga i framöver för socialdemokraterna kommer inte att nöja sig med att bli överkörda, de har full rulle på sitt utvecklingsarbete om man får tro Peter L Andersson och även där talar man om individen i fokus inte systemet. Det är vad Fredrik Reinfeldt också brukar säga - Människan är viktigare än systemen. Kommer att bli spännande framöver. 


Partiledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt gör entré med sitt följe - i somras, i Almedalen, det blev så knökfullt i lokalerna att en hel del av pressen blev utmotade av Säpo. Det gäller att vara i tid numera om man ska få plats blev en erfarenhet vi gjorde. Uppgången för moderaterna kändes där och då... Sen har det bara gått framåt. Det har å andra sidan inte funnits några öppna diskussioner kring partiledaren som i många andra partier. Reinfeldt har gått från klarhet till klarhet och i dag skriver borgerligheten och moderaterna historia.
Sen 1973 har jag varit med om upp- och nedgångar i moderaterna. Nu
känns det bra, extra bra. Men inga framgångar utan hårt jobb. Så är det och det ska man komma ihåg, inte läge att stanna upp. Ingen rast ingen ro. Men glad kan man vara.
Expressen Aftonbladet GP HD

Bloggar från olika vinklar:  Johan Hedin Krassman  Tokmoderaten Alltid Rött Alltid Rätt Johan W Böhlmark

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Maria sa...

De flesta av oss vill fortfarande ha en stark välfärd och ett gott samhälle utan fattigdom och hög kriminalitet, vi vill ha bra vård, att våra äldre ska ha gott om personal och resurser, likaså skolor och dagis. De flesta av oss tycker inte att en hög arbetslöshet med den extrema konkurrens hos arbetssökande vi har nu är bra, då lönerna kan dumpas och tryggheten försämras rejält eftersom folk inte vågar säga ifrån när man ska vara tacksam om man inte är arbetslös och utfattig, ständigt på jakt, ständigt frustrerad och deprimerad. MEN anledningen till att S tappar är att de själva gått ifrån den politiken som de flesta vill ha! De började prata om "utsatta grupper" istället för rättvisa och välfärd för alla. S är fullt av karriärsugna yrkespolitiker som svänger sig med fina ord men bara vill ha hög lön och status inom partiet. Om S åter blev det parti de en gång var skulle inte Sverigedemokraterna finnas och de arbetare som idag röstade på Moderaterna skulle kanske börja känna lite av solidaritet och framtidstro för Sverige igen.

Anonym sa...

Bra skrivet Maria...