måndag 8 november 2010

Häng dom bara...

Det finns anledning till att människor ska få vara anonyma. Det är inte på grund av att man ska kunna smyga med sina gangsterfasoner utan för att skyddas fråd de starka fördomar som finss. Inte minst mot de homosexuella. Läste en hårresande artikel om hur homosexuella hängs ut i Uganda. Med bild och namn och  uppmaningen att de ska hängas på riktigt - Av staten.

De betraktas som en fara för omgivningen och har säkerligen koppling till terrorismen menar den 22-årige redaktören för tidningen och jobbar vidare.

"Förra året kom dessutom ett lagförslag om dödsstraff för vissa homosexuella handlingar. Det ligger just nu på is, eftersom ­internationella biståndsgivare, däribland Sverige, hotade med indraget bistånd om förslaget förverkligades." (SvD)

Peter Högberg från Vimmerby förfasas över att hans lilla kommun har en vänort i Uganda. Det kan man förstå. Dessutom så inser man återigen hur mycket lättare vi som är heterosexuella och därmed tillhör det normbildande har det i alla sammanhang. Aldrig att jag skulle döma någon utifrån sexuella preferenser. Sluta med det.

Men fy fan vilka typer det finns...

Inga kommentarer: